Muzeul Național Brukenthal invită publicul la o expoziție ce cuprinde 50 de lucrări realizate de 30 de mari artiști europeni.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Este cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția avocatului George Șerban. Lucrările vor fi expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare.

Publicul va avea ocazia să vadă lucrări de Picasso, Chagall, Munch, Matisse, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka, Soulages.

Expoziția va fi deschisă în perioada 31 iulie – 27 septembrie anul acesta. Vernisajul va avea loc vineri, 31 iulie, la ora 11:00. Participarea la vernisaj se face doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

“Arta europeană în preajma anului 1900 a cunoscut o dezvoltare extraordinară, venită după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, secolul 20 a fost unul exploziv în artă. Numeroși artiști s-au delimitat de vechile curente și printr-un curaj extraordinar au lăsat la o parte convențiile artistice anterioare orientându-se spre alte orizonturi. Spațiul pictural bazat de cele mai multe ori pe o perspectivă centrală a fost distrus acum apărând o construcție liberă, energică, modernă. Dezvoltarea rapidă a societății începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, și continuând în secolul XX, și schimbările importante au influențat într-o foarte mare măsură modul în care mijloacele de exprimare artistică sunt percepute de către populație. Datorită cererii mari de lucrări, artiștii acestei perioade încep și multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și litografiei, care astăzi se bucură de o cerere fantastică, iar uneori prețul este amețitor. Expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. 19 și din sec. 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul”, potrivit Muzeului Național Brukenthal.

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță. Co-organizator: av. George Șerban. Partener: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Sibiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania