Ministerul Mediului susţine trecerea Pădurii Verzi din Timișoara din administrarea publică a statului român în administrarea municipalităţii timişorene, a anunțat joi, la Timișoara, ministrul Costel Alexe.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit ministrului Mediului, după ce instituția pe care o conduce va rezolva problemele tehnice la Ministerul Justiţiei, iar pădurea va fi administrată de Primăria Timișoara, administrația locală va găsi resursele financiare pentru amenajarea unui parc natural, cu alei, zone de odihnă și relaxare, surse de iluminat, piste pentru biciclete.

“În acest moment, discuţia se rezumă la avizul pe care trebuie să-l mai primim de la Ministerul Justiţiei, pentru transferarea de la Romsilva în administrarea publică locală, valabilă pentru mai multe judeţe. În discuţia cu Ministerul Justiţiei trebuie să spunem cât din această pădure (peste 600 de hectare – n.r.) va trece la administraţia publică locală să o amenajeze ca parc. (…). Eu am discutat cu cei de la Romsilva să identifice în toate judeţele României păduri care nu au fost de recreere sau nu au funcţionalitate de pădure-parc, să putem da drumul la amenajări silvice, pentru că astfel vom reuşi să facem acest lucru pentru comunităţile României, nu doar pentru marile oraşe”, a declarat Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Mediului a estimat că în luna august se vor finaliza procedurile cu Ministerul Justiției privind transferul pădurii la municipalitate.

Primăria Timişoara are în prezent în administrare peste 50 de hectare din Pădurea Verde, la care se adaugă alte șase hectare unde funcționează Grădina Zoologică.

Reprezentanţii municipalităţii au solicitat de mai mulţi ani transferul Pădurii Verzi, în suprafaţă de peste 628 de hectare, la administrația locală, pentru a transforma zona într-un parc.

“Vom readuce la Timişoara Pădurea Verde. Este o frustrare a timişorenilor că de atâta timp ea nu ne aparţine. Noi am realizat un plan, că în momentul în care va fi transferată de la Romsilva la municipalitate, va deveni pădure-parc. Vin şi acum cu angajamentul ferm al municipalităţii de a investi atâta cât este necesar pentru a pune în valoare o asemenea comoară pe care Timişoara o are ca moştenire. Suntem pe procedură şi sper să facem cât mai curând inaugurarea transferului pădurii”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

(SURSA FOTO: discovertimis.com)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania