Instituția Prefectului Timiș a anunțat că în urma examinării probelor prelevate de la doi porci mistreți găsiți decedați în fondul de vânătoare 31 Drinova – Ocolul Silvic Lugoj, a fost confirmată pesta porcină africană.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiș s-a întrunit miercuri la Prefectură și a emis o hotărâre în baza căreia s-au stabilit măsurile necesare pentru combaterea pestei porcine africane din Fondul Cinegetic 31. Zona afectată reprezintă o rază de 13 kilometri de la locul unde au fost găsite cele două cadavre de porci mistreți.

Zona afectată este formată din :

  • zona infectată cu o rază de 8 km care cuprinde urmatoarele localități:
    Surducu Mic, Săceni, Sărăzani, Botești, Mîtnicu Mic, Stațiunea Surduc, Glatna Montană, Fârdea, Hăuzești, Nădrag, Crivina, Drinova, Botinești, Jurești Și Pogănești.
  • zona tampon de încă 5 km, în exteriorul zonei infectate, care cuprinde următoarele localități :
    Jdioara, Jena, Criciova, Găvojdia, Cireșu, Măguri, Lugojel, Tapia, Sudriaș, Traian Vuia, Jupani, Dumbrava, Bucovăț, Drăgșinești, Glatna Română Și Zolt.

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania