fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPestă porcină africană pe un fond de vânătoare din Lugoj

Pestă porcină africană pe un fond de vânătoare din Lugoj

Publicat în

spot_img
spot_img

Instituția Prefectului Timiș a anunțat că în urma examinării probelor prelevate de la doi porci mistreți găsiți decedați în fondul de vânătoare 31 Drinova – Ocolul Silvic Lugoj, a fost confirmată pesta porcină africană.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiș s-a întrunit miercuri la Prefectură și a emis o hotărâre în baza căreia s-au stabilit măsurile necesare pentru combaterea pestei porcine africane din Fondul Cinegetic 31. Zona afectată reprezintă o rază de 13 kilometri de la locul unde au fost găsite cele două cadavre de porci mistreți.

Zona afectată este formată din :

  • zona infectată cu o rază de 8 km care cuprinde urmatoarele localități:
    Surducu Mic, Săceni, Sărăzani, Botești, Mîtnicu Mic, Stațiunea Surduc, Glatna Montană, Fârdea, Hăuzești, Nădrag, Crivina, Drinova, Botinești, Jurești Și Pogănești.
  • zona tampon de încă 5 km, în exteriorul zonei infectate, care cuprinde următoarele localități :
    Jdioara, Jena, Criciova, Găvojdia, Cireșu, Măguri, Lugojel, Tapia, Sudriaș, Traian Vuia, Jupani, Dumbrava, Bucovăț, Drăgșinești, Glatna Română Și Zolt.

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

Adrian Meitner

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.