11.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPurtarea măștii, obligatorie în unele spații deschise din județul Brașov. Comitetele locale...

Purtarea măștii, obligatorie în unele spații deschise din județul Brașov. Comitetele locale stabilesc zonele de risc în fiecare localitate. Ce s-a hotărât în municipiile Brașov și Făgăraș

Publicat în

spot_img
spot_img

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în anumite spații deschise de pe raza întregului județ Brașov, nu doar în cele închise, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov. Măsura se instituie începând cu 1 august, ora 6.00.

Astfel, toți cetățenii, cu excepția copiilor sub 5 ani, sunt obligați să poate masca de protecție în următoarele spații:

– piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în târgurile de animale sau de produse tradiționale, etc;

– toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior;

– toate arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate.

Potrivit Hotărârii CJSU Brașov, comitetele locale pentru situații de urgență vor stabili, prin hotărâri proprii, arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de persoane de pe raza fiecărei primării, unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție.

Ce au decis autoritățile din municipiul Brașov

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, a convocat joi dimineață Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) pentru a decide zonele cu aglomerări urbane unde este obligatorie purtarea măștii.

CLSU Brașov a hotărât ca, începând din 1 august, ora 6.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în municipiu pe arterele pietonale intens frecventate şi în alte zone aglomerate, astfel: str. Republicii şi Piaţa Sfatului, de Luni până Vineri, între orele 12.00 – 23.00, iar Sâmbăta şi Duminica între orele 10.00 – 23.00; staţiile RATBV; autogări; staţiile CFR; zonele de îmbarcare şi debarcare pentru transport pe cablu; Grădina Zoologică; toate piețele agroalimentare și târgurile.

,,Am identificat care sunt zonele cu risc, pe care trebuie să le luăm în calcul. Am gândit că este bine să luăm această măsură în zonele cu potențial de răspândire a acestui virus, zonele cu un număr mare de persoane, unde oamenii se întâlnesc – discutăm de stațiile de autobuz, de autogări, gară, zonele circulate intens, cum ar fi Piața Sfatului sau Republicii. Sunt aglomerări umane care se întâmplă în anumite perioade din săptămână sau din zi și eu cred că este important să respectăm această regulă. Este o măsură preventivă și este bine să înțelegem că nu urmărim să dăm amenzi, ci să îi protejăm pe cei cu care intrăm în contact, dar și să ne protejăm fiecare dintre noi. Sper ca brașovenii să înțeleagă acest lucru, este la îndemâna noastră să facem acest minim gest. Solicit pe această cale ca toți cetățenii să aplice această măsură, mai ales că este o măsură simplă, care este recomandată de specialiști, de medici, de epidemiologi și nu cred că putem să contestăm acest lucru. Nu cred că amenda este o soluție, ci trebuie să le explicăm oamenilor că trebuie să aplicăm această măsură, care este una firească și normală”, a declarat primarul George Scripcaru, președinte CLSU, după aprobarea hotărârii.

Zonele în aer liber din Făgăraș unde va fi obligatorie masca

CLSU Făgăraș a decis că, începând cu 1 august, se impune obligativitatea purtării măștii în următoarele zone: în incinta Pieței Agroalimentare și parcarea aferentă acesteia, zona Gării CFR, zona aflată în proximitatea Autogării Codreanu, Parcul din Piața Republicii, precum și în toate părculețele pentru copii.

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu COVID-19, autoritățile locale recomandă purtarea măștilor pe toată raza municipiului Făgăraș.

(FOTO: Primăria Brașov)

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

O grindă a podului de la Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer se află în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj.

Pot fi consorțiile administrative un prim pas spre reforma teritorială a țării?

Guvernul urmează să adopte astăzi un proiect de lege prin care se constituie consorţiile administrative, un mecanism de cooperare/asociere voluntară între unităţile administrativ-teritoriale.