Mai mulți cetățeni din comuna Rodna au semnalat Biroului parlamentar al Uniunii Salvați România din localitate modul cel puțin îndoielnic și ipocrit în care primarul Grapini înțelege să își facă publicitate personală pe seama unor investiții publice de pe raza comunei. Este vorba, mai exact, de terenul de sport din vecinătatea clădirilor școlii, investiție realizată din banii publici ai comunei și aflată în administrarea Primăriei.

Spun că este un mod cel puțin îndoielnic și ipocrit, având în vedere și faptul că, prin postări publice, primarul pesedist ține să își facă imagine publică pe seama antrenamentelor sportive ale unor copii din comună pe respectivul teren de sport, ca și cum Primăria ar contribui cumva la susținerea costurilor acestor activități. Cetățenii, indignați, tocmai acest lucru îl reclamă: instructorul sportiv este plătit de către părinți și, mai mult, există un contract al acestuia cu un club sportiv privat.

Copiii din Rodna trebuie sa aibă posibilitatea să reprezinte sportiv comunitatea lor, nu alte localități.

Faptul că primarul încă în funcție a ales să își construiască imaginea publică pe seama unor copii din comuna pe care încă o mai admnistrează este un lucru condamnabil în sine. Însă ce obraz poate să aibă acest primar, care acum vine și laudă, vezi bine!, activitățile sportive din localitate, după ce tot la inițiativa lui s-au instituit taxe de folosință ale aceluiași teren de fotbal amenajat din banii comunității pentru oricine vrea să facă acolo sport, inclusiv pentru copiii cu care acum Grapini se înghesuie să se afișeze în poze electorale pe rețele de socializare?

Solicit stoparea de îndată a acestor abuzuri din partea primarului comunei Rodna, și redarea spre folosință gratuită a terenului de sport copiilor din comună, care nu trebuie să suporte nicio taxă suplimentară pentru susținerea costurilor de întreținere ale acestuia.

Investițiile pe bani publici nu trebuie să fie transformate și nici exploatate în regim privat, spre beneficiul personal al nimănui! Doar atunci, după ce astfel de abuzuri vor înceta, Rodna va începe să facă cu adevărat performanță!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

(Articol publicitar)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.