Primele tramvaie moderne, cu podea joasă, construite în România, vor intra în circulaţie în luna august la Oradea, după finalizarea perioadei de probă.

Societatea Oradea Transport Local (OTL) a anunţat că sâmbătă, 1 august, între orele 8:00 şi 17:00, orădenii vor putea călători gratuit cu noile tramvaie.

Potrivit Primăriei Oradea, tramvaiul Imperio este fabricat de Astra Vagoane Călători Arad, în cooperare cu Siemens. OTL a comandat un lot de 20 de unități, care vor fi livrate până în 2021. Achiziția tramvaielor din Oradea este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Primele tramvaie Imperio au sosit în Oradea în luna mai a acestui an.

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune şi sunt eficiente din punct de vedere energetic, având un sistem de frânare cu recuperarea energiei. Sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, totodată există rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.