15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂSondaj IMAS. Ce partide au crescut în opțiunile electoratului și cine a...

Sondaj IMAS. Ce partide au crescut în opțiunile electoratului și cine a pierdut alegători

Publicat în

spot_img
spot_img

PNL e creditat cu 33,4%, înregistrând o creștere de la 32,6%, potrivit unui sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM în această lună.

PSD a înregistrat o creștere mai mare în râdul electoratului, de la 21,9% în iunie la 23,4% acum – un nivel mediu la care s-a aflat în ultimele luni.

Pentru prima dată, sondajul comandat de Europa FM include Alianța USR Plus, nu cele două formațiuni separat, iar Alianța e creditată cu 17,2%. Luna trecută, USR avea 12,3% în sondaj, iar Plus – 5,8%.

Pro România a scăzut în această lună, după două luni în care a avut peste 11%, și e creditat cu 9,7%.

Potrivit sondajului, UDMR revine peste pragul electoral, fiind cotat cu 5,6%, după ce luna trecută nu înregistra decât 3,4% din opțiunile de vot.

PMP a coborât și mai mult sub pragul electoral: 3,9% în această lună, față de 4,7% în iunie.

ALDE a scăzut la 3,4%, la mai puțin de jumătatea procentelor pe care le avea în urmă cu un an (7,3% în iulie 2019).

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel