Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a decis joi seară că Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va deveni, începând din 5 august, unitate medicală pentru tratarea pacienţilor COVID-19.

Decizia a fost luată în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

“Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcţionale, saloane cu băi proprii, experienţa anterioară COVID, apropierea faţă de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienţilor la secţia de TI”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Ambulatoriul şi baza de tratament ale Spitalului de Recuperare vor fi păstrate şi vor funcţiona în continuare, existând circuite epidemiologice distincte în acest sens, și nu există riscul ca unii angajaţi să intre în şomaj tehnic.

“De asemenea, secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de aşteptare pentru pacienţi de peste 1 an, va rămâne operaţională. Evoluţia epidemiologică este una în creştere, deşi am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital COVID nu putem să riscam să rămânem fără locuri pentru pacienţii pozitivi”, a precizat prefectul.

Celelalte unități medicale din Cluj care tratează pacienți COVID-19 sunt Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi cel de Pneumoftiziologie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania