Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a decis joi seară că Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca va deveni, începând din 5 august, unitate medicală pentru tratarea pacienţilor COVID-19.

Decizia a fost luată în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

“Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcţionale, saloane cu băi proprii, experienţa anterioară COVID, apropierea faţă de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienţilor la secţia de TI”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Ambulatoriul şi baza de tratament ale Spitalului de Recuperare vor fi păstrate şi vor funcţiona în continuare, existând circuite epidemiologice distincte în acest sens, și nu există riscul ca unii angajaţi să intre în şomaj tehnic.

“De asemenea, secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de aşteptare pentru pacienţi de peste 1 an, va rămâne operaţională. Evoluţia epidemiologică este una în creştere, deşi am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital COVID nu putem să riscam să rămânem fără locuri pentru pacienţii pozitivi”, a precizat prefectul.

Celelalte unități medicale din Cluj care tratează pacienți COVID-19 sunt Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi cel de Pneumoftiziologie.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.