Polițiștii din Bistrița-Năsăud au descoperit joi, în urma unor percheziții domiciliare în județul lor și în Maramureș, mai multe arme și cartușe deținute ilegal și componente de arme folosite la acțiuni de braconaj.

Oamenii legii au efectuat șase percheziții la mai multe persoane suspectate de săvârșirea de infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor, la regimul vamal și al materiilor explozive.

„În cadrul activităților, au fost indisponibilizate 22 de arme (7 aflate în circuitul ilegal, iar celelalte, deținute legal, ar fi fost folosite în activități ilegale), aproximativ 1 000 de cartușe pentru arme militare, de vânătoare și de tir sportiv, 1 kg de pulbere de vânătoare din categoria materiilor explozive și 800 de capse de inițiere. De asemenea, polițiștii au ridicat și sute de componente de armă (196 de paturi pentru armă, 60 de ulucuri pentru armă), o instalație artizanală de fabricat alcool, 4 telefoane mobile, 25 de trofee, carne de vânat, precum și 9 000 de euro”, potrivit Poliției Române.

Persoanele implicate ar fi achiziționat arme și muniție din afara țării, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României. Ulterior, le-ar fi folosit la acțiuni de braconaj.

Potrivit polițiștilor, una dintre persoane este bănuită că ar efectuat fără drept operațiuni de reparare, reglare și înlocuire a unor piese pentru arme letale cu destinația vânătoare, într-un atelier improvizat, la locuința sa fiind descoperite și ridicate mai multe componente de armă.

Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 65 de ani, au fost conduse la sediul poliției, iar după  audieri, față de acestea a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore. În cursul zilei de vineri vor fi prezentate instanței, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

Acțiunile în acest caz au fost realizate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

(SURSA FOTO / VIDEO: Poliția Română)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania