fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘ7 milioane de euro pentru repararea infrastructurii de navigație pe Bega

7 milioane de euro pentru repararea infrastructurii de navigație pe Bega

Publicat în

spot_img
spot_img

Un proiect transfrontalier ce vizează repararea infrastructurii de navigaţie pe canalul Bega este derulat, în prezent, de Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), prin Administraţia Bazinală de Apă Banat, iar valoarea investiţiei se ridică la aproape 7 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al ANAR, proiectul transfrontalier Interreg IPA., de cooperare dintre România şi Serbia, se desfăşoară printr-un program finanţat de Uniunea Europeană din fonduri IPA-CBC

Proiectul a primit o finanţare în valoare de 14 milioane de euro, din care jumătate, revine României, respectiv Administraţiei Bazinale de Apă Banat, în calitate de lider de proiect, 13% reprezintă cofinanţarea asigurată de statul român, adică echivalentul sumei de 900.000 de euro şi 2% este confinanţare suportată din sursele proprii ale ANAR, în valoare de aproape 14.000 de euro.

„În cadrul proiectului, este inclusă şi finanţarea obiectivului de investiţii ‘Punerea în siguranţă a nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, din judeţul Timiş’, care presupune executarea unor lucrări de reabilitare a barajului stăvilar şi a ecluzei, ca părţi componente ale nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, din judeţul Timiş. În prezent, circulaţia se desfăşoară doar în oraşul Timişoara, cu scop de agrement. În plus, faţă de lucrările incluse în cererea de finanţare, este nevoie şi de executarea unor lucrări de reabilitare a construcţiilor de pe maluri, utilizate de către personalul tehnic care asigură exploatarea în siguranţă a lucrării, precum şi de refacerea nodului hidrotehnic la Uivar, de la Sânmartinu Maghiar, din judeţul Timiş. Pentru acestea, s-au estimat costuri suplimentare în valoare de 7 milioane de lei. Pentru completarea acestei diferenţe, până în prezent, ANAR a alocat din surse proprii fonduri în valoare de un milion lei”, se arată în comunicatul citat.

„Apele Române” precizează că, în cadrul propunerii actuale de rectificare bugetară, a solicitat, prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), alocarea unei sume suplimentare de 3 milioane de lei, provenită din fonduri de la bugetul de stat, bani care vor fi folosiţi pentru realizarea lucrărilor de apărări de mal, precum şi a altor tipuri de lucrări.

În acest context s-a decis ca diferenţa să fie acoperită anul viitor, în funcţie de alocările de la bugetul de stat.

Adrian Meitner

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel

Expoziție eveniment despre Conacul Mocioni la Timișoara

Începând cu ziua de vineri, 19 aprilie, operele artiștilor români și islandezi realizate în cadrul proiectului de revitalizare a Conacului Mocioni vor fi expuse la Centrul Multifuncțional Bastion.

Analiză UPT: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT a ajuns...

Pentru a avea o viziune clară asupra pieței muncii, specialiștii Universității Politehnica Timișoara au analizat datele din Registrul de Evidență a Salariaților pentru a verifica dacă absolvenții din anul 2022 ai UPT sunt angajați, la 18 luni de la finalizarea studiilor.