Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca își păstrează, și în acest an, poziția în topul competitivății naționale în ceea ce privește cercetarea științifică.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit UBB, și în acest ciclu al competițiilor UEFISCDI – programe postdoctorale (P); tinere echipe (TE); proiecte experimental demonstrative (PED) și proiecte colaborative de cercetare (SEE), universitatea clujeană a reușit una din cele mai bune performanțe dintre instituțiile academice/universitare românești, atrăgând cele mai multe proiecte (aproximativ 57) și cea mai mare finanțare (aproape 30 milioane de lei).

„Le mulțumesc directorilor de proiecte și cercetătorilor din UBB pentru motivație și efort, dar și unităților de suport – ex. Centrul de Management al Cercetării Științifice -, coordonate eficient de prorectoratele de specialitate (cercetare științifică/competitivitate), pentru profesionalism și dedicație. UBB este o universitate internațională care nu doar că diseminează cunoașterea prin educație de excelență, nu doar că o utilizează inovativ în relația cu societatea/mediul socio-economic, ci o și generează creativ prin cercetare științifică avansată. Iar acesta se vede în resursele atrase direct prin proiecte de cercetare competitive”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) este o instituție aflată în subordinea Ministerului Educației şi Cercetării, care asigură realizarea de studii ce fundamentează procesul de repartizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru universităţi și coordonarea, din punct de vedere administrativ, a unor programe și subprograme din Planul Național de Cercetare, Dezvoltare, Inovare. În calitate de agenție de finanțare a cercetării, similar cu agenții internaționale de prestigiu, organizează competiții și ulterior monitorizează implementarea proiectelor acceptate la finanțare. Prin programele din PNCDI III coordonate, gestionează aproximativ 22% din fondurile publice alocate activității de cercetare, dezvoltare și inovare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania