fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEUniversitatea Babeș-Bolyai, în topul cercetării științifice din România. Cele mai multe proiecte...

Universitatea Babeș-Bolyai, în topul cercetării științifice din România. Cele mai multe proiecte atrase și cea mai mare finanțare

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca își păstrează, și în acest an, poziția în topul competitivății naționale în ceea ce privește cercetarea științifică.

Potrivit UBB, și în acest ciclu al competițiilor UEFISCDI – programe postdoctorale (P); tinere echipe (TE); proiecte experimental demonstrative (PED) și proiecte colaborative de cercetare (SEE), universitatea clujeană a reușit una din cele mai bune performanțe dintre instituțiile academice/universitare românești, atrăgând cele mai multe proiecte (aproximativ 57) și cea mai mare finanțare (aproape 30 milioane de lei).

„Le mulțumesc directorilor de proiecte și cercetătorilor din UBB pentru motivație și efort, dar și unităților de suport – ex. Centrul de Management al Cercetării Științifice -, coordonate eficient de prorectoratele de specialitate (cercetare științifică/competitivitate), pentru profesionalism și dedicație. UBB este o universitate internațională care nu doar că diseminează cunoașterea prin educație de excelență, nu doar că o utilizează inovativ în relația cu societatea/mediul socio-economic, ci o și generează creativ prin cercetare științifică avansată. Iar acesta se vede în resursele atrase direct prin proiecte de cercetare competitive”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) este o instituție aflată în subordinea Ministerului Educației şi Cercetării, care asigură realizarea de studii ce fundamentează procesul de repartizare a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru universităţi și coordonarea, din punct de vedere administrativ, a unor programe și subprograme din Planul Național de Cercetare, Dezvoltare, Inovare. În calitate de agenție de finanțare a cercetării, similar cu agenții internaționale de prestigiu, organizează competiții și ulterior monitorizează implementarea proiectelor acceptate la finanțare. Prin programele din PNCDI III coordonate, gestionează aproximativ 22% din fondurile publice alocate activității de cercetare, dezvoltare și inovare.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel