Fundația Mihai Eminescu Trust a încheiat cu succes prima lună a lucrărilor propriu-zise de restaurare ale Bisericii  fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În luna iulie, firma constructoare a avut undă verde pentru demararea șantierului, după o ultimă întâlnire preliminară la care au luat parte arhitectul proiectului de restaurare, dirigintele de șantier, responsabilii de proiect din cadrul Fundației Mihai Eminescu Trust, președintele Fundației, Caroline Fernolend, și reprezentanții firmei constructoare.

De la începutul lucrărilor, au avut loc vizite săptămânale pe șantier pentru monitorizarea progresului lucrărilor.

Potrivit fundației, până în prezent firma constructoare a montat structurile de acces pentru acoperiș, acesta fiind primul segment recondiționat, țigla, căpriorii și lații fiind elementele reparate sau înlocuite. Porțiunea lucrărilor este delimitată corespunzător, iar accesul vizitatorilor și cel al publicului larg este restricționat în zona respectivă. 

„REVEAL Alma Vii” este un proiect complex integrat de restaurare și reconversie funcțională a bisericii  fortificate din localitatea sibiană. Finanțarea, în valoare de 500.000 de dolari, a fost câştigată de Fundația Mihai Eminescu Trust în urma unui concurs de proiecte desfășurat anual la nivel mondial prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 27 de luni, între octombrie 2019 –  decembrie 2021.

Proiectul include, pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, acţiuni ce au ca scop redarea ei comunităţii şi folosirea bisericii în scopuri culturale, educative şi turistice.  Acest proiect face parte din conceptul „Satul de Sine Stătător”, dezvoltat de Mihai Eminescu Trust. Scopul acestuia este de a revitaliza comunităţile locale prin implicarea oamenilor şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural şi natural.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania