Municipalitatea din Oradea a semnat luni contractul de achiziție publică pentru furnizarea a 15 autobuze Mercedes hibrid pentru transportul urban de călători.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Achiziția se realizează în cadrul proiectelor „Coridorul de mobilitate urbană durabilă piața Emanuil Gojdu – Vasile Alecsandri, Oradea” și „Coridorul de mobilitate urbană durabilă Piața Emanuil Gojdu – Piața Cetate, Oradea”, finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea contractului este de 22.5 milioane de lei fără TVA, iar termenul de livrare este 14 luni.

Potrivit Primăriei Oradea, autobuzele hibrid Mercedes au o lungime de 12 metri şi o capacitate de până la 107 pasageri: 27 locuri pe scaune şi 80 în picioare. Vehiculele de transport persoane îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI, etapa D. Dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil.

Autobuzul este dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități.

Cele 15 autobuze care se vor achiziționa se vor adăuga celor 7 autobuze (şase Euro 6 și unul hibrid) care se află în curs de achiziție de la compania Mercedes.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania