Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat marți, lucrările la acest obiectiv fiind finalizate cu o întârziere de aproape doi ani.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Terminalul va deservi plecări curse interne și sosiri curse interne și externe și are o suprafață de 2.925 de metri pătrați. Terminalul dispune de patru ghișee check-in pentru pasageri și bagaje, un ghișeu check-in pentru bagaje agabaritice, trei porți de îmbarcare și are o capacitate de prelucrare de 600 de pasageri/oră.

“Este un proiect integrat, care înseamnă aici, pe Aeroportul Oradea, terminarea a trei proiecte, coordonate împreună. Discutăm despre construirea, respectiv extinderea celor două terminale. De azi, devine Terminalul 1 acest terminal nou, iar vechiul terminal devine Terminalul 2, care s-a reabilitat în întregime. Discutăm apoi şi despre reabilitarea parcărilor pentru public şi angajaţi, a întregului platou din faţa celor două terminale aeroportuare şi drumuri de incintă, precum şi accesul realizat pentru conectarea rutieră a aerogării la DN 79 Oradea-Arad”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, la conferinţa de presă organizată cu ocazia inaugurării terminalului.

Parcarea din faţă are 128 de locuri, cinci locuri pentru persoane cu dizabilităţi, 14 locuri pentru taxi, trei pentru autocare, șase pentru autobuze, iar parcarea din faţa terminalului 2 oferă 71 de locuri de parcare publică, alături de alte 80 de locuri pentru angajaţi.

Valoarea întregului proiect a fost de aproape 26 milioane de lei.

Prima cursă de pe noul terminal va pleca miercuri, un zbor Tarom, iar vineri este programată prima cursă Blue Air pe ruta Bucureşti – Oradea.

(FOTO: Facebook / Aeroportul Oradea)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania