fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSA început Caravana "Produs Sătmărean". Legume proaspete și produse tradiționale, în cartierele...

A început Caravana „Produs Sătmărean”. Legume proaspete și produse tradiționale, în cartierele din municipiul Satu Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociaţia pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană în parteneriat cu autorităţile locale din Satu Mare au demarat, luni, Caravana „Produs Sătmărean” prin care recoltele şi produsele localnicilor sunt oferite spre vânzare în cartierele din oraş.

Startul campaniei a fost făcut în cartierul Micro 16, unde din rulota „Produs Sătmărean” sătmărenii au putut să îşi cumpere miere şi legume proaspete produse în apropierea municipiului.

Iniţiatorul proiectului, deputatul UDMR Magyar Lorand-Balint, a declarat că această caravană se va deplasa în cartierele din oraş, după un program stabilit.

„Aşa cum am promis în luna mai, când am început, că o să oferim producătorilor locali ocazia să îşi comercializeze produsele locale, suntem aici, în Micro 16, unde începe prima caravană a produselor sătmărene. În câteva ore de la deschidere avem mulţi cumpărători. Proiectul, în momentul de faţă, are 20 de producători care sunt prezenţi la pieţe, târguri, la diverse evenimente. Dorim să diversificăm prezenţa acestor produse şi doresc să anunţ că în fiecare lună, tot în al doilea weekend organizăm târgul produselor sătmărene, unde aşteptăm cumpărătorii să cumpere produse sătmărene”, a spus Magyar Lorand-Balint.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a afirmat că produsele oferite în această caravană sunt verificate şi provin de la adevăraţi producători.

„Este foarte important să avem de-a face cu producători adevăraţi. Ştiu că avem în judeţ locaţii unde producătorii au certificate pentru banane, kiwi şi aşa mai departe. Aici sunt produse bio care merită să fie promovate. Noi, la rândul Primăriei, promovăm marca înregistrată ‘Produs Sătmărean’ şi am dori ca aceste produse să fie comercializate în locaţii adecvate, pieţe modernizate, aşa cum se întâmplă în Piaţa Mică”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

La rândul său, europarlamentul UDMR Vincze Lorant a arătat că în Uniunea Europeană există un interes tot mai mare pentru astfel de produse locale. „Aş dori să felicit autorităţile locale pentru această iniţiativă de a înregistra ‘Produsul Sătmărean’. Ca tendinţă europeană produsele locale sunt din ce în ce mai apreciate. Vă dau un exemplu, în Belgia de la începutul pandemiei producătorii locali şi-au crescut vânzările cu peste 300% pentru că oamenii s-au îndreptat mai mult spre vânzătorii care sunt mai apropiaţi, care au produse bune, frumoase şi sănătoase. Uniunea Europeană nu înseamnă produse uniformizate şi tipizate, ci înseamnă mai degrabă un mozaic al produselor bune şi sănătoase”, a spus europarlamentul. (AGERPRES)

(FOTO: Facebook – Produs sătmărean / Szatmári Termék)

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Comuna Margina pune două Puncte Gastronomice Locale pe harta județului Timiș

Un concept turistic foarte actual, punctele gastronomice locale promoveză tradițiile gastronomice rurale într-un mod organizat și sigur și sunt bucătării particulare din spațiul unor ferme, stâne sau exploatații familiale, care servesc rețete specifice zonei unui număr de maxim 12 turiști.

Terra Gloria – un an de activitate dedicată protejării mediului şi promovării practicilor agricole durabile.

Organizaţia non-profit Terra Gloria a marcat un moment deosebit în istoria sa, aniversând un an de activitate dedicată protejării mediului şi promovării practicilor agricole durabile. Evenimentul festiv a avut loc la hotel Radisson Blu din Cluj-Napoca, unde peste 20 de invitaţi, membri ai ONG-ului, au fost prezenţi pentru a celebra această realizare importantă.