Invențiile și tehnologiile lui Arhimede, reconstituite într-o expoziție la Muzeul Țării Crișurilor

Data:

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea invită publicul la expoziția “Arhimede și invențiile sale”.

Expoizția a fost deschisă marți și cuprinde machete istorice și interactive care reconstituie invențiile și tehnologiile lui Arhimede, realizate pe baza consultării unor texte importante ale vremii: Palimpsestul lui Arhimede, Codexul lui Taccola, tratatul lui Vitruviu, codexurile lui Da Vinci și tratatele lui Galileo Galilei.

Machetele sunt realizate din lemn, frânghie, fier etc. și sunt prezentate în patru teme: Mașinile lumii antice, Mașini acționate de energie alternativă, Puterea formelor și Moștenirea lui Arhimede. Expoziția include, de asemenea, obiecte interactive foarte interesante, precum și animații 3D.

Mai multe detalii despre programul și regulile de vizitare, găsiți pe pagina de Facebook a muzeului.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Profesorul criminal din Arad, Ferenc Bode, a fost prins în Oradea

Bone Ferenc, bărbatul de 43 de ani, suspect în uciderea Beatei Molnar, femeia de 30 de ani din Cluj dispărută de sâmbătă, a fost prins joi seara la Oradea. 

Cadavrul unei femei, găsit în saci menajeri într-o benzinărie dezafectată din Bihor. Suspectul este un profesor universitar

Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost descoperit, miercuri, într-o benzinărie dezafectată din satul bihorean Corniţel, cazul fiind anchetat de procurorii şi poliţiştii din judeţul Cluj, care bănuiesc că ar fi al unei tinere care a fost dată dispărută la sfârşitul săptămânii trecute.

Grupare specializată în distribuirea drogurilor în Oradea, destructurată

Unsprezece percheziţii domiciliare au avut loc luni într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializate în distribuirea drogurilor de risc şi de mare risc pe raza municipiului Oradea şi în comunele limitrofe, cinci persoane fiind reţinute.