Municipiul Deva va avea încă trei kilometri de pistă de biciclete și trotuare reabilitate pe Bulevardele Decebal și 22 Decembrie, într-un proiect finanțat din fonduri europene.

Primăria Deva a scos la licitație contractul de elaborare a documentației tehnico-economice, caiete de sarcini, verificare proiect, documentații pentru avize și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul ,,Construirea traseului pentru bicicliști pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie și zona adiacentă” din Deva.

Pistele pentru biciclete vor avea o lungime de 2.990 de metri și vor fi amenajate pe Bulevardul Decebal și Bulevardul 22 Decembrie (între Bulevardul Decebal și Bulevardul Nicolae Bălcescu).

Vor exista și stații de închirere biciclete care vor fi amplasate pe Bulevardul Decebal, în apropierea intersecției cu Bulevardul Iuliu Maniu și pe Bulevardul 22 Decembrie, în apropierea intersecției cu Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Această investiție este inclusă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Deva, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de aproape 16 milioane de lei.

Potrivit municipalității, investiția include: construire piste pentru bicicliști, reabilitare/construcții trotuare, achiziționarea și instalarea de rastele pentru parcarea bicicletelor, achiziționarea și instalarea de camere de supraveghere video pentru parcarea bicicletelor, achiziționarea și instalarea sistemului de închiriere biciclete (inclusiv biciclete), instalarea echipamentelor pentru contorizarea numărului de pietoni/bicicliști care utilizează pista și spațiul pietonal nou creat dar și acțiuni de conștientizare a populației cu privire la avantajele/beneficiile utilizării modurilor nemotorizate de transport.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania