Şase angajaţi ai Primăriei Valea Chioarului şi trei angajaţi a unei substaţii a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit acestuia, toţi cei şase angajaţi ai Primăriei Valea Chioarului sunt asimptomatici, fiind internaţi şi primind tratament medical.

Contacţii direcţi ai acestora au fost carantinaţi pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau la alte adrese declarate de ei, iar Direcţia de Sănătate Publică Maramureş efectuează o anchetă epidemiologică.

De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfecţia sediului primăriei, respectiv măsuri pentru protecţia individuală a personalului angajat.

“S-a procedat la executarea dezinfecţiei suplimentare a sediului autorităţii administraţiei publice locale. Primăria Valea Chioarului a fost declarată focar de infecţie cu SARS-CoV-2”, a precizat Dan Bucă.

Totodată, CJSU a anunţat că trei persoane angajate la o substaţie de ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Maramureş au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Şi în acest caz, persoanele sunt asimptomatice şi au fost internate în spital, unde primesc tratament medical.

“S-a procedat la dezinfecţia unităţii şi la măsuri specifice de protecţie a angajaţilor. În conformitate cu procedura stabilită la nivel naţional, celelalte persoane din cadrul substaţiei de ambulanţă au fost testate, iar rezultatul probelor este negativ”, a mai menţionat, Dan Bucă. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania