8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSAngajați ai unei primării din Maramureș și ai unei substații de Ambulanță,...

Angajați ai unei primării din Maramureș și ai unei substații de Ambulanță, depistați cu COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Şase angajaţi ai Primăriei Valea Chioarului şi trei angajaţi a unei substaţii a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureş au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

Potrivit acestuia, toţi cei şase angajaţi ai Primăriei Valea Chioarului sunt asimptomatici, fiind internaţi şi primind tratament medical.

Contacţii direcţi ai acestora au fost carantinaţi pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau la alte adrese declarate de ei, iar Direcţia de Sănătate Publică Maramureş efectuează o anchetă epidemiologică.

De asemenea, s-au dispus măsuri pentru dezinfecţia sediului primăriei, respectiv măsuri pentru protecţia individuală a personalului angajat.

“S-a procedat la executarea dezinfecţiei suplimentare a sediului autorităţii administraţiei publice locale. Primăria Valea Chioarului a fost declarată focar de infecţie cu SARS-CoV-2”, a precizat Dan Bucă.

Totodată, CJSU a anunţat că trei persoane angajate la o substaţie de ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Maramureş au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Şi în acest caz, persoanele sunt asimptomatice şi au fost internate în spital, unde primesc tratament medical.

“S-a procedat la dezinfecţia unităţii şi la măsuri specifice de protecţie a angajaţilor. În conformitate cu procedura stabilită la nivel naţional, celelalte persoane din cadrul substaţiei de ambulanţă au fost testate, iar rezultatul probelor este negativ”, a mai menţionat, Dan Bucă. (AGERPRES)

Articole recente

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Comisarul european Elisa Ferreira – vizită la Alba Iulia și în Valea Jiului

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, se va afla la Alba Iulia și apoi la Petroșani și Petrila, pentru va participa la inaugurarea Acordului de parteneriat cu România pentru perioada 2021-2027.

Atelier de restaurare la Museikon în Alba Iulia

Miercuri, 5 octombrie 2022, începând cu ora 9:00, la Museikon/ Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se va desfășura online, via zoom, partea a doua a Atelierelor de Restaurare Museikon, ediția a V-a, cu tema „Vernis-urile: probleme de conservare și restaurare. Studierea comportamentului de îmbătrânire a vernis-ului”. 

Mai multe articole de același fel

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” din Baia Mare dă start campaniei de recrutare

Liga Studenților ”Pintea Viteazul’’ este o organizație nonguvernamentală și apolitică, care se ocupă de reprezentarea studenților a celor trei facultăți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, fiind, totodată, singura organizație studențească din județul Maramureș.