”Un grup de 11 tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, s-au găsit să joace fotbal, pe Colonadă! Rezultatul, se vede! Pe numele lor se va face plângere penală şi recuperarea prejudiciului! Aviz, amatorilor de stricăciuni!”, a scris primarul oraşului Buziaş pe Facebook.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, au declarat că toţi tinerii care au jucat fotbal în Colonada imperială au fost identificaţi.

”Fapta nu a fost de natură penală. Primăria trebuie să facă o plângere, iar în acest caz se va întocmi dosar penal pentru distrugere”, a declarat pentru News.ro, Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Simbolul Buziaşului, Colonada Imperială, a fost salvată de la distrugerea ei totală, în urma unei investiţii a Primăriei din localitate, o investiţie care s-a ridicat la cinci milioane de lei. Banii au fost atraşi din fonduri europene de către primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu.

Pe lângă restaurarea tâmplăriei, s-a schimbat pavimentul de sub colonadă, iar cele patru foişoare au fost puse în evidenţă cu ajutorul unor reflectoare. Foişoarele au fost prevăzute cu bănci pentru odihna celor care vor să se bucure de aerul curat al staţiunii, fie ei turişti sau localnici.

Monumentul istoric de la Buziaş, Colonada Imprerială este singurul din ţara noastră care poate fi comparat cu obiective asemănătoare din Karlovy Vary din Cehia sau Baden-Baden, din Germania.

Aceasta a fost construită în anul 1875 şi a fost ridicată special la cererea împăratului austriac Franz Joseph. Acesta şi-a dorit să îi ofere frumoasei sale împărătese, Elisabeta, cunoscută în popor ca Sisi, un cadru de poveste, în mijlocul unei staţiuni care oferea încă de pe atunci un aer extrem de curat. Şi a reuşit acest lucru. Împărăteasa, îndrăgostită de natură obişnuia să viziteze adeseori Buziaşul, tocmai pentru a se plimba prin parc, alături de doamnele sale de companie, prin colonada ornată cu dantelă din lemn.

Credit foto: https://www.facebook.com/statiunea.buzias/

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania