Coadă mare, miercuri după-amiază, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu. Zeci de vizitatori au stat civilizat la rând, păstrând distanța între ei și respectând măsurile de prevenire necesare în perioada pandemiei, pentru a se bucura de expozițiile celui mai vechi muzeu din România.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În fotografiile prezentate de Muzeul Brukenthal pe pagina de Facebook a instituției se văd vizitatori așteptând și la intrarea în clădirea Primăriei Sibiu, aflată peste drum

“Se poate! Astăzi, orele amiezii, în cursul săptămânii, zeci de vizitatori stau la coada pentru a vizita Muzeul Național Brukenthal! Având asigurate toate masurile obligatorii pentru vizitarea Muzeului Național Brukenthal, cei interesati așteaptă în Piață Mare din Sibiu sa poată sa descopere minunatele expoziții permanente și temporare!”, a scris echipa muzeului sibian.

Muzeul Național Brukenthal găzduiește în această perioadă expoziția „Great artists of the world”, ce cuprinde 50 de lucrări realizate de 30 de mari artiști europeni. Este cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția avocatului George Șerban. Lucrările sunt expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare.

Publicul are ocazia să vadă lucrări de Picasso, Chagall, Munch, Matisse, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka, Soulages.

Expoziția este deschisă până în 27 septembrie anul acesta.

(FOTO: Muzeul Național Brukenthal / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania