Arboretumul Simeria

Pe malul stâng al râului Mureș, pe o suprafață de 69 de hectare se întinde Arboretumul din Simeria. Declarat monument al naturii în anul 1954, acest parc dendrologic constituie o colecție fabuloasă de peisaje unicat, fiind astăzi populat cu peste 2.200 de specii de plante originare din toată lumea.

Aleile largi și sinuoase vă conduc printr-un cadru natural caracterizat prin varietate vegetală. Astfel, la Simeria veți putea admira magnolii, trandafiri japonezi, nuferi, arbori de plută, abanoși de Virginia, cedri algerieni, chiparoși de California, platani, plopi albi sau negri acoperiți de iederă, pini și alți arbori giganți.

Arhitectura peisagistică a întregului teritoriu dezvăluie vizitatorilor zone cu alei umbrite, poieni însorite și lacuri cu nuferi peste care se arcuiesc elegant podețe de lemn. O plimbare prin acest loc echivalează cu o cură reconfortantă de aer curat, bună dispoziție și relaxare.

Descoperă mai multe despre județul Hunedoara pe www.hunedoaraturism.ro, iar pentru călătorii inspirate descărcați gratuit ghidul nostru turistic pentru telefoanele mobile.

Magazin Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schubertundfranzke.cityapp.hunedoaracounty&hl=ro

App Store:

https://apps.apple.com/pk/app/discover-hunedoara/id1480668381

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania