Orădenii interesaţi de bucătăria turcească au ocazia să deguste, în perioada 7-9 august, variate preparate specifice zonei, în cadrul Festivalului Mediteranean, un eveniment dedicat dulciurilor turceşti şi fructelor de mare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Festivalul este organizat în trei standuri mari: unul pentru fructe de mare, unul pentru baklavaua turcească şi unul pentru ciolan de porc. La standul cu fructe de mare, vor activa patru bucătari, baclavalele sunt preparate în laboratorul din Bucureşti, iar la cel cu porc, avem doi bucătari. Dacă anul trecut am fost în 30 de oraşe, de această dată, am mai fost doar în patru oraşe, din cauza restricţiilor”, a declarat joi Ştefan Mailat, din partea organizatorilor.

Potrivit acestuia, la standul dedicat fructelor de mare se vor găsi homari, creveţi, calamari, caracatiţă, pui de baltă, doradă, paella, raci, rapane şi altele.

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste şi să cumpere baklavale, renumitele plăcinte turceşti (su boregi şi gozleme), care vor fi preparate în faţa clienţilor, îngheţată Maraş Dondurma, cafea turcească la nisip, dar şi peste 50 de sortimente de “Turkish Delight” – rahat turcesc cu fistic, migdale, rodie, şofran, trandafir şi multe alte sortimente.

“Şi, ca de fiecare dată, vom aduce şi ceva nou, unic în România, sekerpare şi balbaden”, a anunţat organizatorul evenimentului.

Festivalul Mediteranean va fi deschis de vineri până duminică între orele 12,00-22,00, în Parcul 1 Decembrie. Acesta se organizează în mai multe oraşe din ţară, ediţii recente având loc la Arad, Baia Mare, Craiova sau Braşov. (AGERPRES)

(FOTO: Festivalul Mediteranean / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania