O nouă grădiniță va fi construită până la sfârșitul anului 2022, în urma unui parteneriat încheiat între Primăria Făgăraș și Ambasada SUA în România.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, firma desemnată prin licitaţie de către Comandamentul Forţelor Americane din Europa (EUCOM) se va ocupa atât de proiectare, cât și de execuția lucrărilor. Reprezentanții acesteia au fost la Făgăraș zilele trecute și au vizitat amplasamentul.

Unitatea de învățământ va avea între 400 și 600 de metri pătrați, urmând să fie create 3-4 săli de clasă. Grădinița, finanțată prin fondurile primite de la EUCOM, va fi situată pe strada Negoiu, nr. 2.

“După finalizarea lucrărilor, Primăria Făgăraș va dota unitatea de învățământ cu tot ce este necesar pentru desfășurarea activităților educative. În prezent, se mai află în construcție o grădiniță, pe strada Cetății, în urma parteneriatului încheiat cu Ministerul Educației. De asemenea, se lucrează la reabilitarea unei clădiri de pe strada Tăbăcari și transformarea acesteia în creșă, în urma parteneriatului încheiat cu Biserica Evanghelică-Lutherană din România”, a declarat primarul Făgărașului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania