Un muncitor care a fost surprins, joi, de un mal de pământ în timpul unor săpături realizate la canalizarea unui imobil din localitatea Giroc a fost transportat la spital în stare gravă, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, Elena Megherea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit sursei citate, victima a fost extrasă de către echipajul de descarcerare şi predată, în stare de inconştienţă, echipajului medical. Bărbatul de 47 de ani a fost resuscitat şi transportat la spital.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Pavel Kasai, a declarat că se află la faţa locului unde se desfăşoară verificări pentru a se afla de la patronul firmei care executa lucrările cum s-a produs acest incident.

“Victima nu are forme legale de muncă. Patronul firmei la care mai lucrează cinci angajaţi ne-a spus că acum vorbea cu muncitorul despre angajare (…). El trebuia să ia toate măsurile pentru a interzice accesul persoanelor străine în şantier, pentru preîntâmpinarea oricărui accident. Victima a fost acoperită de mai bine de un metru de pământ, în cinci minute a fost degajată şi a început resuscitarea. Apoi a fost transportată la spital, în stare de inconştienţă. Avem o problemă în judeţ, pentru că sunt 224 de persoane pe care le-am găsit că lucrează fără forme legale. Noi facem tot timpul verificări pe teren, pentru a stopa acest fenomen”, a afirmat Pavel Kasai. (AGERPRES)

(FOTO: ISU Timiș / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania