Primarul comunei Seleuş, Cristian Branc, a atacat în instanţă ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prin care s-a instituit măsura de carantină zonală pentru două localităţi ale comunei, începând din 1 august.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primarul a motivat decizia, susținând că măsura nu se justifică, în condiţiile în care în ultima săptămână au fost confirmate doar cinci cazuri noi.

„Doresc să vă informez că am atacat la Curtea de Apel București, Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, nr.4659263 din 01.02.2020 prin care s-au carantinat localitățile Seleuș și Moroda. În documentul depus la instanță am prezentat date și informații care descriu realitatea cu care oamenii din comuna Seleuș se confruntă. E greu pentru întreaga noastră comunitate, din motive pe care le cunoașteți foarte bine, iar acțiunea depusă în instanță are ca scop eliminarea inconvenientelor. Mă cunoașteți foarte bine și știți că sunt mereu în sprijinul oamenilor, a tuturor seleușenilor, morodanilor și iermătanilor, care întâmpină dificultăți. Situația actuală cauzată de această pandemie nu a putut fi anticipată, însă vreau să vă asigur pe toți locuitorii comunei Seleuș de tot sprijinul meu. Este datoria mea ca primar, ca fiu al acestei comunități, dar e și convingerea că în aceste momente trebuie să fim uniți și să ne ajutăm unii pe alții”, a transmis joi primarul Cristian Branc către locuitorii comunei, pe pagina de Facebook a primăriei.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a decis vinerea trecută intrarea în carantină a patru localități din județ, în care au fost depistate focare de COVID-19: Gurahonţ, Bonţeşti (comuna Gurahonț), Seleuş şi Moroda (comuna Seleuș). Carantina a intrat în vigoare de sâmbătă, prin ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul comunei Seleuș, Cristian Branc, și viceprimarul Viorel Mila au fost depistați pozitiv la testul pentru coronavirus în jurul datei de 22 iulie anul acesta. Primarul a fost externat în urmă cu cinci zile și se află în izolare la domiciliu.

(FOTO: Cristian Branc / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania