fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUA doua ediție a Târgului comunităților rurale, la Muzeul ASTRA din Sibiu....

A doua ediție a Târgului comunităților rurale, la Muzeul ASTRA din Sibiu. Ateliere meșteșugărești, dansuri populare și ateliere gastronomice

Publicat în

spot_img
spot_img

Muzeul ASTRA din Sibiu organizează în acest sfârșit de săptămână cea de-a doua ediție a Târgului comunităților rurale, dedicată de data aceasta comunității din Rîu Sadului, zona etnografică Mărginimea Sibiului.

Evenimentul va avea loc duminică, 9 august, între orele 10 și 16, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară.

Vizitatorii vor fi întâmpinați în straie tradiționale și vor fi invitați să participe la ateliere meșteșugărești, dansuri populare și ateliere gastronomice având ca temă ocupația strămoșească a locuitorilor acestei zone, păstoritul.

Potrivit reprezentnaților muzeului, programul evenimentului include dansuri populare specifice Mărginimii Sibiului puse în scenă de membrii Ansamblului de dansatori Rîu Sadului, dar și ateliere practice de prelucrare a lânii sau țesut la război. Vor putea fi degustate preparate pastorale specifice: balmoș ciobănesc, tocană de berbecuț și un preparat emblematic – sloiul de oaie, iar producătorii din județul Sibiu vor oferi spre vânzare pâine, turtă dulce, produse apicole, siropuri și gemuri, produse din lapte de vacă și de oaie. Produsul vedetă va fi burduful de munte, atestat ca produs montan de către Agenția Națională a Zonei Montane.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel