Muzeul ASTRA din Sibiu organizează în acest sfârșit de săptămână cea de-a doua ediție a Târgului comunităților rurale, dedicată de data aceasta comunității din Rîu Sadului, zona etnografică Mărginimea Sibiului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul va avea loc duminică, 9 august, între orele 10 și 16, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară.

Vizitatorii vor fi întâmpinați în straie tradiționale și vor fi invitați să participe la ateliere meșteșugărești, dansuri populare și ateliere gastronomice având ca temă ocupația strămoșească a locuitorilor acestei zone, păstoritul.

Potrivit reprezentnaților muzeului, programul evenimentului include dansuri populare specifice Mărginimii Sibiului puse în scenă de membrii Ansamblului de dansatori Rîu Sadului, dar și ateliere practice de prelucrare a lânii sau țesut la război. Vor putea fi degustate preparate pastorale specifice: balmoș ciobănesc, tocană de berbecuț și un preparat emblematic – sloiul de oaie, iar producătorii din județul Sibiu vor oferi spre vânzare pâine, turtă dulce, produse apicole, siropuri și gemuri, produse din lapte de vacă și de oaie. Produsul vedetă va fi burduful de munte, atestat ca produs montan de către Agenția Națională a Zonei Montane.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania