Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că autostrăzile 7 şi 8 reprezintă “priorităţi” pentru Guvern şi primesc finanţare.

Precizarea premierului a venit în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern figurează un proiect de memorandum privitor la priorităţile investiţionale ale Guvernului finanţate de la buget sau din fonduri europene.

“Atât Autostrada 7, cât şi Autostrada 8 reprezintă priorităţi pentru noi şi le finanţăm, deci includerea – atât domnul ministru Cîţu, cât şi domnul ministru Bode – o vom face astăzi în şedinţa de Guvern, mai ales că ele sunt incluse în Master Plan şi chiar sunt finanţate. Autostrada de pe Coridorul 9 paneuropean Ploieşti – Focşani – Bacău – Siret, care are 6 tronsoane, deja, avem contracte de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic care sunt finanţate, dintre care o parte sunt finalizate până la sfârşitul anului şi anul viitor urmează să facem licitaţia pentru stabilirea constructorului. În ceea ce priveşte Autostrada Unirii, pentru care există lege în vigoare, reprezintă o prioritate absolută. La ora actuală, studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ este în curs de realizare şi până în ianuarie trebuie finalizat. De asemenea, sunt în proceduri de licitaţie celelalte două tronsoane care, de asemenea, urmează să semnăm contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic”, a declarat Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern.

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.