Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că autostrăzile 7 şi 8 reprezintă “priorităţi” pentru Guvern şi primesc finanţare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Precizarea premierului a venit în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern figurează un proiect de memorandum privitor la priorităţile investiţionale ale Guvernului finanţate de la buget sau din fonduri europene.

“Atât Autostrada 7, cât şi Autostrada 8 reprezintă priorităţi pentru noi şi le finanţăm, deci includerea – atât domnul ministru Cîţu, cât şi domnul ministru Bode – o vom face astăzi în şedinţa de Guvern, mai ales că ele sunt incluse în Master Plan şi chiar sunt finanţate. Autostrada de pe Coridorul 9 paneuropean Ploieşti – Focşani – Bacău – Siret, care are 6 tronsoane, deja, avem contracte de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic care sunt finanţate, dintre care o parte sunt finalizate până la sfârşitul anului şi anul viitor urmează să facem licitaţia pentru stabilirea constructorului. În ceea ce priveşte Autostrada Unirii, pentru care există lege în vigoare, reprezintă o prioritate absolută. La ora actuală, studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ este în curs de realizare şi până în ianuarie trebuie finalizat. De asemenea, sunt în proceduri de licitaţie celelalte două tronsoane care, de asemenea, urmează să semnăm contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic”, a declarat Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania