fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAMasca de protecție, obligatorie în zonele deschise aglomerate din Harghita

Masca de protecție, obligatorie în zonele deschise aglomerate din Harghita

Publicat în

spot_img
spot_img

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita a decis vineri că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, începând de marţi, în toate zonele aglomerate din judeţ.

Sunt exceptaţi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Masca trebuie purtată în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, în târgurile de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instituţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate, la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, începând cu data de 11 august, ora 06.00.

„Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până pe 10 august, zonele de pe raza fiecărei unităţi administrativ teritoriale pentru care va fi instituită obligativitatea purtării măşti de protecţie. Se va avea în vedere delimitarea clară a perimetrelor pentru care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie. Zonele pietonale şi celelalte zone frecventate de către populaţie, unde va fi instituită obligativitatea purtării măşti de protecţie, vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor administraţiei publice locale”, mai prevede hotărârea CJSU Harghita.

(FOTO CREDIT: Anrita1705 / Pixabay)

Ioana Pop

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.

Noile săpături arheologice redescoperă fostul sistem de fortificație al Cetății Mikó

În partea de vest și de nord a Cetății Mikó se desfășoară o săpătură arheologică inedită: sub conducerea arheologului Darvas Lóránt, se cercetează, în mai multe secțiuni, sistemul de fortificație de odinioară a clădirii.

S-a finalizat consolidarea şi punerea în siguranţă a internatului de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit și a ucis doi elevi

Consolidarea şi punerea în siguranţă a clădirii internatului Liceului „Tamási Aron”, de la Odorheiu Secuiesc, al cărui perete s-a prăbuşit în decembrie 2023, iar doi elevi şi-au pierdut viaţa, s-a finalizat, a anunţat, joi, Instituţia Prefectului Harghita