Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis vineri ridicarea măsurii de carantinare a orașului Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică începând de sâmbătă, ora 19.00.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Prefecturii Timiș măsura a fost luată după ce analiza epidemiologică a DSP Timiș a stabilit că trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 este descrescător în zonă, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori. Drept urmare, DSP Timiș a propus ridicarea măsurii de carantină zonală instituită în orașul Făget și localitățile aparținătoare, după expirarea celor 14 zile de carantină. Propunerea a primit avizul Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit hotărârii CJSU Timiș, în perioada următoare starea de sănătate a populației din Făget și localitățile Bichigi, Temerești și Colonia Mică va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistență socială) și de personalul Spitalului Orășenesc Făget, sub supravegherea DSP Timiș.

“Pentru o perioadă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale: 1) Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare. 2) Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8-22:00. 3) Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii. 4) Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. 5) Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona centrală (de promenadă) a orasului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări, etc). Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al UAT Făget”, prevede hotărârea CJSU Timiș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania