21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂOvidiu Vlad: Vom schimba lucrurile în bine la Geoagiu (A)

Ovidiu Vlad: Vom schimba lucrurile în bine la Geoagiu (A)

Publicat în

spot_img
spot_img

Ovidiu Vlad, candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al orașului Geoagiu, a declarat într-un interviu pentru Știrile Transilvaniei că are toate datele care îi confirmă că preluarea conducerii administrației acestui oraș va aduce o schimbare în bine, mult-așteptată de către locuitorii de acolo.

Ovidiu Vlad, ambițiosul candidat al PNL pentru funcția de primar al orașului Geoagiu, și-a suflecat mânecile și s-a apucat serios de treabă, cu mult înainte chiar de a se da startul campaniei electorale. ”Pot face multe pentru acest oraș. Acum este momentul oportun să acționăm. Dacă voi fi ales sau nu, vor decide locuitorii din Geoagiu, însă indiferent de rezultatul viitorului scrutin electoral, eu unul sunt decis să scot acest minunat oraș din conul de umbră în care se află. Am acționt concret pentru câteva dintre lucrurile în care eu cred, așa cum este cazul viitorului Centru Medical Local de care Geoagiu are atâta nevoie.”, ne-a spus Ovidiu Vlad.

  • Domnule Vlad, de ce acum, de ce dumneavoastră?

E foarte simplu: Vreau și pot face administrație eficientă la Geoagiu. Iubesc acest oraș, iubesc oamenii de aici și știu că pot să scot Geoagiu din marasmul în care este acum. Orașul a rămas încremenit într-o uitare nesănătoasă, a rămas undeva într-un con de umbră, într-o izolare foarte păcătoasă din toate punctele de vedere. Economic, dacă ne referim doar la această ”nestemată” numită stațiunea Geoagiu-Băi, vedem că este plină de praf. Aproape că nu mai știi că a fost cândva o nestemată. Este inadmisibil! Știți și dumneavoastră cred, știu și cititorii dumneavoastră de peste tot din țară, că Geoagiu Băi era cândva o stațiune de referință pentru România. Acum nu mai știe nimeni, nimic despre ea. Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil să existe atâta dezinteres?

Secretarul de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Vetuța Stănescu, ne este alături. Centru Medical Local din Geoagiu va fi realizat!
  • Și totuși, insist, de ce acum?

Ei bine, am decis să intru în această luptă pentru că ar fi cel mai favorabil context pentru ca orașul Geoagiu să poată să înflorească. Partidul pe care îl reprezint, PNL, va avea cu siguranță conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Colegul meu, Adrian David, nu doar că este un profesionist desăvârșit, dar este și candidatul comun al unei coaliții formată din toate partidele de centru-dreapta și dreapta din județ, așa că șansele noastre sunt foarte mari să câștigăm. Orașul Geoagiu va avea un aliat în executivul Consiliului Județean Hunedoara, aspect esențial în derularea unor proiecte investiționale de care avem mare nevoie aici. Să nu uităm și șansele foarte bune ca acest Guvern care conduce acum România să continue în urma viitoarelor alegeri. Oamenii au văzut că soluțiile liberale sunt cele corecte și eu unul sunt convins că orașul Geoagiu va avea în continuare – așa cum e și cazul acum – un aliat în Executivul de la București.

  • Odată cu anunțul candidaturii dumneavoastră pentru funcția de primar, au apărut și atacurile vehemente din partea adversarilor politici. Cum comentați?

Prefer să nu comentez foarte mult. Vă spun însă cu siguranță că eu unul cred într-o campanie electorală pozitivă. Chiar nu este în beneficiul nimănui să aruncăm cu noroi unii în alții. Nu cred că este eficient să arătăm miile de probleme pe care orașul Geoagiu le are și anii pierduți de administrațiile de aici fără a face nimic. Locuitorii din Geoagiu știu prea bine care este situația și știu prea bine că nu s-a făcut nimic pentru ei, așa că prefer să merg pe o altfel de campanie, una în care să accentuez CE POT FACE EU pentru ei, care sunt soluțiile mele punctuale și cum anume voi pune în practică un program care să aducă pentru Geoagiu beneficiile pe care le merită. Până la urmă asta contează.

  • Spuneați despre un Centru Medical Local la Geoagiu, investiție pentru care ați făcut demersuri deja la Guvern. Ce anume presupune?

Este vorba despre un proiect ce va fi finanțat de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții. Un astfel de centru medical pentru Geoagiu reprezintă o urgență, sănătatea fiind – în opinia mea – cel mai de preț lucru pentru noi. Am discutat deja cu colegii mei din Guvern, iar doamna Vetuța Stănescu, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, ne-a promis ajutorul în regim de urgență pentru un astfel de proiect. Avem un acord și din partea ministrului Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, astfel că acest proiect sunt convins că va prinde contur în cel mai scurt timp. Cladirea va avea o suprafață de aproximativ 250 de mp și poate găzdui 2 săli de așteptare, un cabinet de consultații, o sală de tratamente precum și un cabinet stomatologic, dar și un punct farmaceutic.
Prin contractul implementat de CNI, pot fi furnizate și dotările necesare bunei funcționări precum paturi pentru consultații, echipamente pentru sterilizare (autoclav, pupinel, baie cu ultrasunete), dotări specifice pentru cabinetul stomatologic (scaun, turbina, detrartror, lampa fotopolimerizare), dulapuri pentru vestiare, birouri și calculatoare. Pentru a fi implementat un astfel de proiect, Primăria Geoagiu trebuie la rândul ei să acționeze, iar eu ca viitor primar al orașului Geoagiu voi rezolva în regim de urgență această problemă.

Așa ar putea arăta viitorul Centru Medical Local din Geoagiu
  • Domnule Vlad, vă mulțumim pentru acest interviu

Cu multă plăcere și vă invit să reluăm discuția, întrucât planurile mele pentru Geoagiu sunt foarte ambițioase.

Articole recente

Sibiu a fost, timp de două zile, capitala IT-ului românesc, cu ocazia Sibiu Innovation Days

Sibiu Innovation Days este un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică.

Astra Film Festival 2022, teleportare în viitor cu filme imersive și proiecții Full DOM la Sibiu

Cea de-a XXIX -a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sibiu, Astra Film Festival, se va desfășura  anul acesta între 9 și 16 octombrie.

Primăria Timișoara pregăteşte cea mai mare investiţie realizată până acum în termoficarea centralizată din oraş

Consiliul Local a adoptat, vineri, proiectul prin care cofinanţarea din bugetul local destinată acestei achiziţii este estimată la 1 milion de lei.

JURIDICA | Noile reglementări privind transferul elevilor

Noile reglementări privind transferul elevilor

Mai multe articole de același fel