Palatul Cenad din centrul Aradului va intra în proces de reabilitare, după ce actualii proprietari ai clădirii au decis să se implice în acest proiect, a anuțat vineri municipalitatea arădeană, care deține o parte din imobil.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Nu o dată a fost adusă în discuție situația acestui imobil în Comisia de Urbanism. În calitate de coproprietari ne era imposibil să realizăm această investiție singuri, era nevoie ca toți proprietarii să înțeleagă necesitatea acestor intervenții și să dorească să se implice. Era nevoie de unitate și exact asta au reușit să facă domnul Edmond Hartman, actualul administrator al acestui imobil și domnișoara președinte, Diana Popa”, a declarat primarul Aradului, Călin Bibarț.

Potrivit municipalității, 20% din clădirea Palatului Cenad este patrimoniul Statului Român, reprezentat de Primăria Arad.

“Am purtat mai multe discuții cu domnul primar Călin Bibarț, care ne-a primit foarte deschis, ne-a asigurat de tot sprijinul dumnealui pentru acest proiect de amploare”, spune administratorul imobilului, Edmond Hartman.

În numai trei luni s-a reușit semnarea contractului de proiectare, iar în 12 luni, proiectul ar trebui să fie gata. Între timp vor fi identificate resursele necesare pentru execuția efectivă a lucrărilor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania