13.7 C
Cluj-Napoca

Sprijin de un milion de euro pentru Aeroportul din Timișoara, aprobat de Comisia Europeană

Publicat:

Aeroportul Internațional din Timișoara a suferit pierderi importante ca urmare a pandemiei de coronavirus, iar subvenția directă acordată de România, în valoare de aproximativ 4,8 milioane de lei, respectă normele UE privind ajutorul de stat, a decis Comisia Europeană.

“Din cauza măsurilor puse în aplicare de România pentru a limita răspândirea coronavirusului începând din 16 martie 2020, companiile aeriene care operează pe aeroportul din Timișoara au trebuit să reducă treptat numărul de zboruri regulate, până la încetarea totală a operațiunilor de zbor la 25 martie 2020. Din acest motiv, aeroportul a suferit pierderi importante din exploatare. Abia la 17 iunie 2020 au fost eliminate măsurile restrictive, iar operațiunile de trafic aerian au început să fie reluate. Scopul sprijinului public notificat de România, care ia forma unei subvenții directe, este acela de a compensa Aeroportul Timișoara pentru pierderile suferite ca urmare a suspendării zborurilor din cauza pandemiei de coronavirus în perioada 16 martie -16 iunie 2020”, a transmis Comisia Europeană.

Comisia a constatat că măsura ar compensa prejudiciul legat în mod direct de pandemie și este proporțională, întrucât compensația avută în vedere nu depășește ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului. Prin urmare, Comisia a concluzionat că schema este conformă cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img