fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIESurpriză la Oradea! Bolojan ar putea candida pentru funcția de președinte al...

Surpriză la Oradea! Bolojan ar putea candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

Ilie Bolojan, unul dintre cei mai performanți primari din România, cel care conduce de 12 ani municipiul Oradea, ar putea să lase locul unuia dintre actualii viceprimari la viitoarele alegeri, scrie cotidianul local BIHOREANUL. Se pare că Ilie Bolojan va fi candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, o decizie clară urmând să fie luată până la finalul acestei săptămâni.

Conform sursei citate, decizia în acest sens ar urma să fie formalizată în reuniunea Biroului Permanent Judeţean al PNL Bihor la finele acestei săptămâni, când reprezentanţii liberalilor din Oradea, întruniţi în Biroul Permanent Municipal, ar urma să se pronunţe şi asupra unei alte candidaturi-surpriză, la Primăria municipiului, pentru actualul viceprimar Florin Birta.

Surse din interiorul PNL Bihor afirmă că aceste decizii ar fi întemeiate pe rezultatele unor sondaje care au indicat că tandemul Bolojan-Birta va aduce cele mai multe voturi atât la Consiliul Local Oradea, cât şi la Consiliul Judeţean Bihor, în ambele foruri liberalii fiind creditaţi cu aproximativ 50% din mandatele legislaturii 2020-2024.

Până cu o lună în urmă, PNL Bihor avea patru variante de candidatură pentru şefia CJ, şi anume managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, prefectul Dumitru Ţiplea, consilierul judeţean Călin Gal şi viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan.

Sub conducerea lui Ilie Bolojan, Oradea a devenit campioana absolută a accesării fondurilor europene în țara noastră, municipiul reușind să se devolte într-un ritm care îl plasează în postura de model pentru orice unitate administrativ-teritorială din România.

Adrian Meitner

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.