fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEUniversitatea „Lucian Blaga” din Sibiu lansează cea mai mare competiție internă de...

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu lansează cea mai mare competiție internă de granturi de cercetare din România

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a alocat aproape 1.000.000 euro pentru competiția de Granturi de Excelență ULBS-HPI-ERG. Este cea mai mare competiție de granturi interne (finanțate din resurse proprii) organizată până în prezent de vreo universitate românească, atât prin bugetul total al competiției, cât și prin sumele alocate fiecărui grant.

Se estimează că din bugetul competiției vor fi finanțate șase granturi de excelență, al căror buget individual va depăși suma de 150.000 euro: trei granturi pentru științele naturii, științele exacte și științele inginerești, două pentru științele sociale și unul pentru științele umaniste.

Potrivit universității, granturile vor fi finanțate din donația Hasso Plattner acordată ULBS, mai exact din fondurile Centrului de Transfer de Cunoaștere HPI-ULBS. Indicatorii de rezultat ai competiției vizează crearea de noi locuri de muncă pentru tinerii cercetători, publicarea de lucrări în reviste internaționale de top, dar și atragerea prin participarea la competițiile naționale și internaționale de cercetare a unor fonduri cu o valoare cel puțin egală acelora primite din partea ULBS.

Scopul general al competiției este încurajarea nucleelor de excelență din ULBS pentru o mai bună afirmare a acestora atât pe plan internațional, cât și în mediul non-academic. „Așa cum am promis încă dinainte de a-mi începe mandatul, vom stimula performanța și vom cultiva meritocrația. Universitatea noastră dispune de foarte multe resurse competitive pe zona de cercetare. Trebuie doar ca acestea să fie identificate corect și stimulate corespunzător”, a declarat rectorul ULBS, prof. univ. dr. Sorin Radu.

În acest sens, Granturile de Excelență se înscriu într-o serie mai amplă de acțiuni pe care conducerea ULBS le-a luat în ultimele luni pentru stimularea activității de cercetare la nivelul instituției. Aceste acțiuni mai includ Competiția de granturi interne (cu un buget de aprox. 125.000 euro), investițiile în Laboratorul de Biologie Moleculară (aprox. 250.000 euro), precum și finanțarea centrelor de cercetare recunoscute la nivelul ULBS (aprox. 600.000 euro). Toate aceste acțiuni sunt finanțate din donația Hasso Plattner.

(FOTO CREDIT: felixioncool / Pixabay)

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel