Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în localităţile arădene Şiria şi Curtici, iar aproximativ 80 de porci au fost ucişi preventiv de autorităţi.

Directorul adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat vineri că primul focar a fost depistat la o fermă agricolă de la marginea localităţii Şiria, unde au murit câteva animale. Aici existau 70 de porci.

“Testele efectuate în laboratorul DSVSA Arad au confirmat boala, iar joi s-au reconfirmat rezultatele şi la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, conform procedurilor”, a declarat Roşu.

În Curtici, focarele sunt în două gospodării, una care avea şase porci, a doua cu trei porci.

“Toate animalele au fost ucise preventiv. Mai avem o suspiciune de focar într-o gospodărie din Şiria, dar încă nu avem rezultatele testelor de laborator”, a adăugat directorul adjunct al DSVSA Arad.

În cele două zone afectate, autorităţile au luat o serie de măsuri pentru prevenirea apariţiei altor focare.

Acestea sunt primele focare de pestă africană descoperite la porci domestici din judeţul Arad, în acest an. Pe parcursul anului trecut, au fost în evoluţie 33 de focare, dar toate au fost închise până la jumătatea lunii decembrie. (AGERPRES)

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.