Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012

Primul dintre proiectele care vor fi implementate la Sarmizegetusa Regia va fi demarat în această toamnă, a anunțat Ministerul Culturii, după ce ministrul Bogdan Gheorghiu a fost vineri în vizită de lucru la situl arheologic monument UNESCO din Munții Orăștiei.

“Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european” este un proiect finanțat cu două milioane de euro prin Programul RO-Cultura, administrat de Ministerul Culturii, și beneficiază de o cofinanțare de 1 milion de euro din partea Consiliului Județean Hunedoara. Proiectul are ca scop restaurarea monumentului și dezvoltarea economică și socială a zonei, prin management cultural.

“Mă bucur să văd un proiect care are parte de o finanţare serioasă, în sfârşit. Din punctul meu de vedere înseamnă un start al relansării Sarmizegetusa Regia, pentru că dacă, poate, pe anumite segmente puteam vorbi despre o salvare de la degradare, iată că astăzi putem vorbi despre o conservare şi începutul unui drum de restaurare a unei părţi din ceea ce însemna vechea cetate dacică”, a declarat ministrul Culturii.

Bogdan Gheorghiu a vizitat vineri situl arheologic Sarmizegetusa Regia și cetatea dacică Costești-Cetățuie, unde se desfășoară o intervenție de urgență realizată de Ambulanța pentru Monumente, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului. 

“Capitala Daciei – muzeu viu” este încă un exemplu al succesului și al cooperării dintre factorii publici și privați, naționali și internaționali, cu un potențial imens de a salvgarda patrimoniul nostru cultural. Mulțumesc domnului prof. dr. Gelu Florea, coordonatorul șantierului precum și domnului director Ștefan Bâlici pentru claritatea cu care ne-au explicat istoria acestei cetăți impresionante și pentru entuziasmnul cu care ne-au descris proiectul de restaurare“, a declarat Bogdan Gheorghiu.

(FOTO: Ministerul Culturii)

Comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara
CUI 21200012
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.