fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂ"Teatru pentru toţi". Evenimente în aer liber ale Teatrului “Regina Maria” din...

„Teatru pentru toţi”. Evenimente în aer liber ale Teatrului “Regina Maria” din Oradea, în august și septembrie

Publicat în

spot_img
spot_img

Teatrul „Regina Maria” din Oradea derulează în august şi septembrie, în premieră, proiectul „Teatru pentru toţi”, în care, pe lângă spectacolele ce fac parte din repertoriul Trupei „Iosif Vulcan”, sunt prezentate spectacole de teatru independent şi evenimente conexe – concerte, expoziţii, lansări de carte şi întâlniri ale artiştilor cu publicul spectator – desfăşurate în aer liber, pe scena mobilă din Cetatea Oradea.

„Vrem să oferim şi teatrelor independente posibilitatea să joace, ei activând mai ales în cluburi, în spaţii de interior, dar şi să diversificăm oferta de spectacole a teatrului, pentru că oamenii îşi doresc să vină la teatru. Am constatat acest lucru la reprezentaţiile în aer liber din luna iunie şi apoi, mai mult, în iulie. În luna august, Trupa „Iosif Vulcan” va susţine cinci spectacole în aer liber, alături de care am programat alte trei reprezentaţii ale Teatrului Artemotion şi Fundaţia FITO. Pentru septembrie, suntem în discuţii cu Direcţia 5 penru un concert, cu o companie independentă din Bucureşti şi alte surprize”, a declarat vineri directorul artistic al teatrului, Victoria Balint.

Potrivit acesteia, „Teatru pentru toţi” este un proiect realizat în parteneriatul dintre Trupa „Iosif Vulcan” a Teatrului „Regina Maria” şi asociaţiile şi fundaţiile culturale, producătoare ale unor spectacole de teatru independent.

În opinia sa, proiectul răspunde mai multor nevoi: oferă un spaţiu de joc pentru spectacolele independente, completează oferta estivală de spectacole a teatrului, creează posibilitatea creşterii audienţei atât pentru teatru, cât şi pentru companiile independente şi pune bazele unui tip de parteneriat care, dacă se va dovedi profitabil, poate deveni model pentru stagiunile viitoare.

Luna august este dedicată comediei. Proiectul va demara vineri seară în Cetatea Oradea, cu o lansare a unei cărţi inedite numită „Bunavestire delicioasă. Ocolul pandemiei în 33 de cânturi”. La realizarea acestei cărţi au contribuit 69 de artişti, care doresc să transmită faptul că orice dificultate, fie ea şi o pandemie, se depăşeşte prin adaptare – joc, dialog, creativitate şi, mai ales, prin curajul de a merge mai departe. Coloana sonoră a evenimentului va fi interpretată live de către Sergiu Corbu Boldor şi Luiza Matilda Mitu, iar accesul la eveniment este gratuit.

Seria celor trei spectacole independente va începe vineri, la ora 18,00, cu spectacolul „Gunoierul”, în regia lui Sebastian Lupu, reluat la ora 22,00, la cererea publicului. Din distribuţie fac parte actorii Richard Balint, Sebastian Lupu şi Mirela Niţă-Lupu.

Vineri, 21 august, de la ora 20,00, pe scena mobilă din Cetatea Oradea, Fundaţia FITO va prezenta comedia „Iubeşti? Plăteşti!”, regia artistică fiind semnată de Denisa Vlad. Peste încă o săptămână, pe 28 august de la ora 20,00, tot pe scena mobilă din Cetatea Oradea, se va prezenta o nouă comedie, „Tanţa şi Costel”, în regia lui Sebastian Lupu. (AGERPRES)

(FOTO: Teatrul Regina Maria / Facebook)

Redactia

Articole recente

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Mai multe articole de același fel