fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘPrimarul municipiului Târgu Mureș propune începerea anului școlar după alegerile locale, pentru...

Primarul municipiului Târgu Mureș propune începerea anului școlar după alegerile locale, pentru dezinfectarea școlilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a lansat propunerea ca în marile oraşe din țară şcoala să înceapă la o săptămână după alegerile locale, pe 5 octombrie, pentru ca autorităţile să poată dezinfecta unităţile de învățământ în care s-a desfăşurat procesul de votare.

„În varianta probabilă că alegerile locale nu vor fi amânate și că acestea vor avea loc la data de 27 septembrie, vin cu următoarea propunere privind începerea noului an școlar. Având în vedere numărul mare de unități școlare existente în Târgu Mureș, la fel și în marile orașe din țară, opinez ca anul școlar să înceapă la data de 5 octombrie, la distanță de o săptămână de la desfășurarea alegerilor. Consider că această măsură ar fi benefică pentru toată lumea în contextul pandemiei actuale, având în vedere și procesul de dezinfectare pe care trebuie să-l facă autoritățile locale în unitățile de învățământ, care vor funcționa ca secții de votare în perioada alegerilor. Ca să nu mai vorbim despre faptul că alegerile locale și cele generale puteau fi organizate în același timp, pe 27 septembrie, conform procedurilor legale în vigoare, stabilite de comun acord, cu toate partidele politice, astfel încât nicio activitate să nu fie perturbată. Consider aceste măsuri ca fiind extrem de utile, în special față de elevi”, a scris primarul Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook.

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel