15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘPrimarul municipiului Târgu Mureș propune începerea anului școlar după alegerile locale, pentru...

Primarul municipiului Târgu Mureș propune începerea anului școlar după alegerile locale, pentru dezinfectarea școlilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a lansat propunerea ca în marile oraşe din țară şcoala să înceapă la o săptămână după alegerile locale, pe 5 octombrie, pentru ca autorităţile să poată dezinfecta unităţile de învățământ în care s-a desfăşurat procesul de votare.

„În varianta probabilă că alegerile locale nu vor fi amânate și că acestea vor avea loc la data de 27 septembrie, vin cu următoarea propunere privind începerea noului an școlar. Având în vedere numărul mare de unități școlare existente în Târgu Mureș, la fel și în marile orașe din țară, opinez ca anul școlar să înceapă la data de 5 octombrie, la distanță de o săptămână de la desfășurarea alegerilor. Consider că această măsură ar fi benefică pentru toată lumea în contextul pandemiei actuale, având în vedere și procesul de dezinfectare pe care trebuie să-l facă autoritățile locale în unitățile de învățământ, care vor funcționa ca secții de votare în perioada alegerilor. Ca să nu mai vorbim despre faptul că alegerile locale și cele generale puteau fi organizate în același timp, pe 27 septembrie, conform procedurilor legale în vigoare, stabilite de comun acord, cu toate partidele politice, astfel încât nicio activitate să nu fie perturbată. Consider aceste măsuri ca fiind extrem de utile, în special față de elevi”, a scris primarul Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook.

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel

Azomureş anunţă măsuri de reducere a activităţilor

Azomureş, singurul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, anunţă că este forţat să adopte un nou set de măsuri de reducere a activităţilor de pe platforma de producţie pentru următoarele luni, fiind afectat de creşterea preţurilor la energie.