fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTA început Festivalul de Artă Stradală din Sibiu. Artiști din trei țări...

A început Festivalul de Artă Stradală din Sibiu. Artiști din trei țări vor înfrumuseța clădiri din oraș

Publicat în

spot_img
spot_img

Festivalul Internațional de Artă Stradală Sibiu (SISAF) continuă și în acest an să înfrumusețeze clădirile din oraș. Galeria de Street Art în aer liber însumează în prezent 84 de lucrări și 8.100 de metri pătrați de culoare. Acestora li se vor adăuga în 2020 încă 17 lucrări noi cu tema ediției – „#Origins”.

Potrivit Primăriei Sibiu, în această săptămână vor prinde culoare zidurile următoarelor 12 clădiri și blocuri: Facultatea de Inginerie, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Grădinița nr.22, clădirea de la intersecția bulevardului Mihai Viteazu cu Calea Dumbrăvii, Baza Hipică, Aeroportul Internațional Sibiu, sediul Urbana, blocurile de pe străzile Semaforului, Calea Cisnădiei, Avântului și Șoseaua Alba Iulia. Alte patru lucrări pe asfalt, cu mesaje relevante de conștientizare pentru siguranța pietonilor, vor fi realizate de artistul sibian PARA în dreptul trecerilor de pietoni intens circulate de pe bulevardul Corneliu Coposu, strada Constituției, Piața Aurel Vlaicu și intersecția Calea Turnișorului – Șoseaua Alba Iulia. La acestea se adaugă și o nouă instalație de artă interactivă care va fi realizată de artistul Pisica Pătrată în parcul Sub Arini.

Din cei peste 60 de artiști care s-au înscris la cea de-a VI-a ediție a Festivalului, juriul a selectat 11 artiști și grupuri, pe baza unor criterii de compoziție, originalitate, stil și adaptare la temă. Anul acesta vor participa câțiva dintre cei mai cunoscuți artiști de street art din România: Pisica Pătrată, Sweet Damage Crew, John.S sau Kaps Crew, artiști apreciați din edițiile trecute care revin la Sibiu cu proiecte noi: ATOMA (Andreea Toma), Lucian Sandu-Milea și Homeboy, dar și artiști care vor participa pentru prima dată la Festival: Popescu și Toybox din România, Alex Maksiov din Ucraina și T-Marsh din Franța.

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment organizat de Asociația ART Factory Transilvania și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020.

(FOTO: Primăria Sibiu)

Ioana Pop

Articole recente

Goluri multe și două intervenții VAR în meciul dintre U Cluj și FC Hermannstadt

În fața a aproximativ 5 mii de spectatori, U Cluj a învins cu 3-1...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel