Viața lui Ferenc Puskás, cel mai celebru fotbalist maghiar al tuturor timpurilor, va deveni subiectul unui grandios musical ce urmează să fie prezentat pe scena Teatrului Erkel din Budapesta, în regia lui Vajk Szente.Öcsi Puskás” va avea avanpremiera în data de 20 august.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Povestea piesei muzicale începe în 1937, când Öcsi Puskás, la vârsta de 10 ani, a fost legitimat la echipa Kispest, din Budapesta, şi se încheie în 1960, când a marcat patru goluri în finala Cupei Campionilor Europeni pentru echipa Real Madrid. Piesa este o poveste psihologică profundă despre cum reuşeşte un băiat să devină cel mai bun jucător al lumii”, a declarat, luni, Szente Vajk, la evenimentul de presă al musicalului, organizat la Budapesta.

Producătorul László Szabó a declarat că premiera musicalului a fost planificată să aibă loc în Piaţa Eroilor, dar a intervenit situaţia epidemiologică şi ideile iniţiale nu mai pot fi puse în practică. Avanpremiera va avea loc în prezenţa a 500 de spectatori, iar premiera oficială va fi probabil anul viitor.

“Puskás şi-a făcut debutul în naţionala Ungariei pe stadionul din şoseaua Üllői, în data de 20 august 1945, şi imediat a contribuit cu un gol la înfrângerea Austriei cu scorul de 5-2. Exact cu 75 de ani mai târziu, în data de 20 august 2020, între orele 15:00 – 19:00 vom susţine avanpremiera musicalului despre viaţa fotbalistului, la Teatrul Erkel. Piesa este povestea unui model care reprezintă tot ceea ce ungurii considerăm a fi mai bun şi mai frumos în această naţiune. Musicalul povesteşte despre prietenie, loialitate, patriotism, dragoste şi ştrengărie”, a remarcat László Szabó.

Piesa a fost scrisă de Attila Galambos şi Szente Vajk, compozitor este Levente Juhász, decorul a fost realizat de Tamás Rákay, iar costumele de Yvette Alda Kovács. Coregrafia este asigurată de Lajos Péter Túri, iar coordonarea muzicală de Katalin Károly.

Potrivit jurnalistului sportiv György Szöllősi, în calitate de consultant de specialitate al piesei, o nouă generaţie de artişti îi comemorează pe eroii Echipei de Aur într-un gen aparte care, în aceste momente, devin personaje istorice în musicalul despre Puskás.

“Este de necrezut şi foarte emoţionant să vezi cum jucătorul Zoltán Czibor, de exemplu, cu care am discutat nopţi întregi, despre care am scris şi o carte, este interpretat de Márk Ember, unul dintre actorii preferaţi ai fiicelor mele, care a avut patru ani când a murit Czibor”.

După cum s-a enunţat la evenimentul de presă, producţia, însoţită de elemente vizuale de mare anvergură, va avea 21 de actori, 60 de dansatori (dintre care patru în scaune cu rotile), 30 de actori copii, vor fi interpretate 20 de cântece, vor participa acrobaţi, iar spectacolul va fi însoţit şi de artificii.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania