15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘFOTO | Acțiune de salvare în Cheile Lăpușului. Un copil de 12...

FOTO | Acțiune de salvare în Cheile Lăpușului. Un copil de 12 ani, aflat în excursie, a căzut de pe o stâncă în râu

Publicat în

spot_img
spot_img

Salvatorii montani din Maramureș au intervenit duminică pentru salvarea unui copil de 12 ani, care s-a accidentat în Cheile Lăpușului.

Acesta era în excursie cu un grup și a alunecat pe o stâncă, suferind multiple traumatisme în urma căzăturii în apă.

Salvatorii montani s-au deplasat de urgență la locul accidentului, unde au stabilizat victima, după care au transportat-o până la locul întrâlnirii cu echipajul SMURD. Având în vedere porțiunile de teren impracticabil, accidentatul a fost transportat pe râu, iar în zonele care au permis ieșirea din apă, pe poteca îngustă de pe mal. După coborârea dificilă, tânărul a fost predat echipajului SMURD care l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.

„Pregătirea fizică și tehnică permanentă a salvatorilor montani constituie cheia succesului în acțiunile complexe de salvare. Pentru echipa Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, finalul fericit al acțiunilor de salvare reprezintă cea mai valoroasă răsplată a tuturor eforturilor depuse pentru siguranța maramureșenilor”, a declarat șeful Salvamont Maramureș, Dan Benga.

(FOTO: Consiliul Județean Maramureș)

Articole recente

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Ministrul Muncii: Nu se poate trăi cu salariul minim în România 

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Accident cumplit pe Calea Moților, în Cluj

Traficul este închis complet pe Calea Moților

Mai multe articole de același fel