Primăria Miercurea Ciuc a semnat contractul de execuție a sălii de sport al Liceului de Arte „Nagy István”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit municipalității, construirea sălii de sport a Liceului de Arte a fost una dintre cele mai dificile sarcini ale administrației locale. După o serie de licitaţii publice nereușite, societatea bucureșteană Niliten Construcții a câștigat execuţia lucrărilor, iar contractul cu municipalitatea a fost semnat luni de viceprimarul Füleki Zoltán-Ladislau. Valoarea contractului este 8,87 de milioane de lei, iar durata de execuție este 24 luni.

Sala de sport va influența imaginea centrului: construcția învelită cu sticlă va lega clădirea liceului cu cea a Casei de Cultură a Sindicatelor. La parter vor fi amenajate săli de expoziții și două culoare între piața Libertății și strada Gál Sándor pentru pietoni și bicicliști. Sala de sport va ocupa două nivele, pe ambele nivele se vor amenaja vestiare, toalete, dușuri. La etajul superior se va construi un culoar către clădirea Casei de Cultură.

Execuția va începe cel târziu la începutul lunii septembrie. Lucrarea este cofinanțată din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), cu 2,69 de milioane lei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania