O scenă de luptă între cavaleri a fost descoperită pe un perete al Castelului Corvinilor în timpul lucrărilor de restaurare a monumentului istoric.

Potrivit Muzeului Castelului Corvinilor, peretele respectiv va fi restaurat, iar după finalizarea lucrărilor întreaga scenă va putea fi admirată de vizitatorii castelului.

“Pe măsură ce lucrările de restaurare avansează Castelul Corvinilor ne mai dezvăluie din secretele sale. În cazul de față este vorba de un graffiti cu cavaleri care se luptă… pentru inima vreunei frumoase domnițe”, a anunțat echipa muzeului pe pagina de Facebook a instituției.

La sfârșitul lunii aprilie anul acesta, au fost descoperite la Castelul Corvinilor, tot în urma lucrărilor de restaurare, o frescă din secolul al XV-lea, păstrată în condiţii foarte bune, şi un etaj de apărare situat la baza Turnului Alb.

Castelul Corvinilor este restaurat în cadrul unui proiect din fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro. Termenul de finalizare a proiectului este 31 august 2021.

(FOTO: Muzeul Castelul Corvinilor / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania