Un paramedic angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, Valentin Sâplăcan (foto), care se afla în concediu într-o bază de agrement din Sângeorgiu de Mureş, a reuşit să salveze viaţa unui turist care a intrat în stop cardio-respirator, reuşind să îi acorde primul ajutor până la sosirea unui echipaj SMURD.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Colegul nostru plutonier Valentin Sâplăcan, aflându-se în concediu, a acordat primul ajutor medical unei persoane care a intrat în stop cardio-respirator. Victima, o persoană de sex masculin de aproximativ 60 de ani, aflându-se într-un bazin de relaxare, a suferit un stop cardio-respirator. Aceasta a fost extrasă de îndată din bazin de către persoanele care au văzut evenimentul. Valentin, observând de la distanţă că se adună oamenii şi că s-a creat o stare de panică în zonă, a intervenit să acorde primul ajutor medical victimei. Verificând starea ei şi văzând că aceasta era fără semne vitale, Valentin a început imediat să acorde primul ajutor victimei. Până la sosirea ambulanţei SMURD cu medic, salvatorul i-a aplicat masaj cardiac. La scurt timp după sosirea echipajelor de intervenţie, victimei i-a revenit pulsul şi a fost transportată de urgenţă la spital. În momentul de faţă, starea victimei este stabilă datorită faptului că Valentin a intervenit prompt şi necondiţionat să-i acorde ajutor medical”, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Dan Petru Daniel.

Conducerea ISU Mureş l-a felicitat pe Valentin Sâplăcan pentru dedicarea, implicarea şi devotamentul de care a dat dovadă.

Valentin Sâplăcan are 25 de ani, a absolvit Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldeşti în anul 2016 şi de atunci este angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş. (AGERPRES)

(FOTO: ISU Mureș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania