fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MUREȘUn turist care a intrat în stop cardio-respirator, salvat de un paramedic...

Un turist care a intrat în stop cardio-respirator, salvat de un paramedic din Mureș, aflat în concediu

Publicat în

spot_img
spot_img

Un paramedic angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, Valentin Sâplăcan (foto), care se afla în concediu într-o bază de agrement din Sângeorgiu de Mureş, a reuşit să salveze viaţa unui turist care a intrat în stop cardio-respirator, reuşind să îi acorde primul ajutor până la sosirea unui echipaj SMURD.

„Colegul nostru plutonier Valentin Sâplăcan, aflându-se în concediu, a acordat primul ajutor medical unei persoane care a intrat în stop cardio-respirator. Victima, o persoană de sex masculin de aproximativ 60 de ani, aflându-se într-un bazin de relaxare, a suferit un stop cardio-respirator. Aceasta a fost extrasă de îndată din bazin de către persoanele care au văzut evenimentul. Valentin, observând de la distanţă că se adună oamenii şi că s-a creat o stare de panică în zonă, a intervenit să acorde primul ajutor medical victimei. Verificând starea ei şi văzând că aceasta era fără semne vitale, Valentin a început imediat să acorde primul ajutor victimei. Până la sosirea ambulanţei SMURD cu medic, salvatorul i-a aplicat masaj cardiac. La scurt timp după sosirea echipajelor de intervenţie, victimei i-a revenit pulsul şi a fost transportată de urgenţă la spital. În momentul de faţă, starea victimei este stabilă datorită faptului că Valentin a intervenit prompt şi necondiţionat să-i acorde ajutor medical”, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, Dan Petru Daniel.

Conducerea ISU Mureş l-a felicitat pe Valentin Sâplăcan pentru dedicarea, implicarea şi devotamentul de care a dat dovadă.

Valentin Sâplăcan are 25 de ani, a absolvit Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti în anul 2016 şi de atunci este angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş. (AGERPRES)

(FOTO: ISU Mureș)

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.