Toboşarul Cetăţii Medievale din Sighişoara, Dorin Stanciu, alături de echipe ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, se implică în campania de conştientizare a obligativităţii purtării măştii în zonele turistice, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş a hotărât purtarea acesteia pe perioada stării de alertă de către toate persoanele prezente în unele spaţii publice deschise, excepţie făcând copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Vă aduc la cunoştinţă publică şi vă anunţăm să purtaţi mască în locurile publice- prevenţie pentru toată lumea, pentru sănătatea dumneavoastră! Purtaţi mască în public! Mulţumim Poliţiei Judeţene, Poliţiei Sighişoara, Municipiului Sighişoara împreună cu care, prin vocea toboşarului, facem cumva să fie bine. Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră!”, a anunţat toboşarul Cetăţii Medievale.

IPJ Mureş a precizat că prima acţiune în Cetatea Medievală a avut loc în urmă cu două zile şi că acţiunile de informare vor continua pe toată perioada stării de urgenţă.

“La data de 8 august a.c., poliţiştii mureşeni au fost în mijlocul comunităţii, pe raza municipiului Sighişoara, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19. Colegele de la Prevenirea Criminalităţii, poliţiştii de ordine publică şi rutieră din Sighişoara, dar şi cadre medicale, împreună cu Toboşarul din Cetatea Medievală din municipiul Sighişoara, au venit în sprijinul cetăţenilor, informându-i cu privire la respectarea măsurilor de protecţie şi a legislaţiei în vigoare. Acest tip de acţiuni vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor, cărora le recomandăm să respecte măsurile de distanţare socială, în scopul prevenirii infectării şi răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, au fost executate 26 de acţiuni punctuale şi au fost verificate peste 185 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate.

“Au fost legitimate 455 de persoane şi verificate peste 45 de mijloace de transport în comun. În total, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 25.500 de lei, din care 27 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 16.000 de lei, două sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi 18 sancţiuni la Legea 61/1991, în valoare de 9.550 de lei”, a precizat IPJ Mureş. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania