Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat marți cu proprietarul clădirii Ankora contractul de vânzare-cumpărare al imobilului de pe strada Iuliu Maniu nr. 2, în care va funcționa Biblioteca Județeană.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Administrația județeană a cumpărat imobilul cu suma de 11,9 milioane de lei, proiectul privind achiziția clădirii fiind aprobat de consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare a lunii iulie. 

“Până nu demult, achiziționarea unei clădiri pentru mutarea bibliotecii părea a rămâne doar o promisiune a tuturor administrațiilor locale post-decembriste. În urmă cu 4 ani mi-am luat și eu acest angajament pe care am reușit să-l materializez astăzi, odată cu semnarea acestui contract. Prin această reușită oferim sătmărenilor dreptul de a avea acces la informație de calitate și evenimente culturale într-un spațiu mai larg, mai bine structurat și cu dotări moderne, economisind în același timp bani prin eliminarea chiriei”, a declarat Pataki Csaba.

Fostul proprietar are obligația să predea imobilul, liber de orice sarcini, în maximum 60 de zile calendaristice de la data perfectării contractului de vânzare-cumpărare. După această perioadă urmează să se efectueze lucrări de reamenajare a spațiilor interioare, astfel încât acestea să corespundă noii destinații a clădirii, iar bunurile și colecțiile aflate în patrimoniul bibliotecii vor fi transferate în noul imobil.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania