fbpx
18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARA“Biroul rangerilor”. Concurs de fotografii din arii naturale protejate

“Biroul rangerilor”. Concurs de fotografii din arii naturale protejate

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația Rangerilor din România și Administrația Parcului Național Retezat organizează concursul “Biroul rangerilor”, un concurs foto dedicat ariilor protejate din Romania și rangerilor care au ”biroul” în parcuri, rezervații, situri Natura 2000 etc.

Concursul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Rangerilor, care este sărbătorită în 31 iulie.

“Noi, rangerii, credem că avem cele mai frumoase birouri din lume, decorate de un artist desăvârșit, numit NATURA! „Biroul rangerilor” nu este o încăpere închisă sau o piesă de mobilier, ci o vastă întindere plină de viață și energie, unde viețuiesc plante rare și animale sălbatice. Scaunele din acest birou sunt colțuri de stâncă sau trunchiuri de arbori doborâți de vreme. NE IUBIM BIROUL!”, au transmis organizatorii.

Condițiile de participare la concurs

Cine poate participa: orice locuitor din România, cu max. două fotografii (proprii), realizate în orice perioadă a anului/ilor, într-o arie protejată din România.

Unde se trimit fișierele: asociatia_rangerilor_ro@yahoo.com.

Detalii privind fotografiile: subiect la alegere, jpg, în mesajul trimis pe e-mail se scriu: numele autorului, numele ariei protejate unde a fost făcută fotografia și o scurtă descriere a imaginii.

Termen limită de trimitere a fotografiilor: 15 aug. 2020

Fotografiile postate, în ordinea primirii, în albumul „Biroul Rangerilor” pe pagina facebook.com/rangeriidinromania.arr/ vor putea fi votate (apreciate prin reacții pozitive like, love, care) până în data de 31 august 2020. 

Jurizare și premii: fotografiile vor fi ”jurizate” de către public. Se iau în considerare doar reacțiile pozitive la fotografiile postate AICI.

Vor fi acordate 24 PREMII constând într-un album ”Parcul Național Retezat” (168 pg; 28/19 cm).

(SURSA FOTO: Parcul Național Retezat / Facebook)

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel

Urs brun filmat la bălăceală în Parcul Naţional Retezat

Un urs brun a fost surprins la o scăldătoare de o cameră de supraveghere amplasată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, specialiştii afirmând că prezenţa animalului sălbatic de mari dimensiuni în zonă este dovada că habitatele acestuia sunt într-o stare bună de conservare,