Vladimir Putin susține că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva noului coronavirus, scrie AFP. Anunțul a fost făcut în cadrul unei videoconferințe cu membrii guvernului, transmisă în direct de televiziunile rusești, informează HotNews.ro.

De notat că numeroși cercetători străini și-au exprimat recent preocuparea în ceea ce privește rapiditatea creării unui astfel de vaccin iar Organizația Mondială a Sănătății a făcut apel la respectarea “liniilor directoare și a directivelor clare” în dezvoltarea acestor produse.

“În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat”, a spus Putin. “Știu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă”, a adăugat președintele rus. Ministerul Sănătății a precizat că vaccinul va permite “formarea unei imunități” care ar putea dura “doi ani”.

Potrivit sursei citate, Putin a afirmat că una dintre fiicele sale și-a făcut acest vaccin. “Ea a participat la experiment”, a spus Putin, adăugând că a făcut puțină febră “și asta a fost tot”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania