51 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în județul Hunedoara. Potrivit Prefecturii Hunedoara, la nivelul județului se constată o creștere a cazurilor și în ultimele 14 zile, iar răspândirea infecției este comunitară.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prefectul județului, Vasilică Potecă, solicită locuitorilor să respecte cu mai mare responsabilitate măsurile de prevenire a infecției.

Cele mai multe cazuri active sunt în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan. Pentru că nouă localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate, prefectul a solicitat primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace comitetele locale pentru situații de urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, de îndată.

În funcție de analiza fiecărei situații în parte, în localitățile unde numărul de cazuri active este mai mare de 3 la 1000 locuitori se poate institui carantina dacă sunt constatați și alți factori care pot duce la agravarea situației. 

În tabelul de mai jos puteți vedea situația epidemiologică din județul Hunedoara –  numărul cazurilor de infectări pentru fiecare localitate, de la începutul perioadei de monitorizare, a numărului de cazuri active și a cazurilor active raportate la 1000 locuitori.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania